Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ευρήματα της αρχαίας Αμβρακίας στο Ιστορικό Δημαρχείο

Εικόνα του άρθρου Ευρήματα της αρχαίας Αμβρακίας στο Ιστορικό Δημαρχείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2021, 18:48
ΗΠΕΙΡΟΣ

Αρχαιολογικά ευρήματα από δημόσιο κτίριο της αρχαίας Αμβρακίας ήρθαν στο φως στο… Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης της Άρτας.

Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου του Ιστορικού Δημαρχείου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών, εντοπίστηκαν στον υπόγειο χώρο τα αρχαία ευρήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, σήμερα  το πρωί πραγματοποιήθηκε στον χώρο ενημερωτική συνάντηση του δημάρχου Χρήστου  Τσιρογιάννη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δημήτρη Σφήκα, της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρας Παπαδοπούλου και του προϊστάμενου της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου Βασίλη Κασκάνη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε πώς τα ευρήματα αυτά θα προβληθούν. Όπως δήλωσε ο κ. Τσιρογιάννης, τα ευρήματα που βρέθηκαν, θα διατηρηθούν και θα αναδειχτούν με την τοποθέτηση ειδικού τζαμιού αλλά και με τεχνικό υλικό για την κατανόηση των ευρημάτων και του χώρου. «Είμαι σίγουρος, ότι θα αποτελέσει ένα σημείο υπερηφάνειας για το παρελθόν και το παρόν της Άρτας» τόνισε.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι «είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να διατηρηθούν ορατά αυτά τα σημαντικά ευρήματα».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη συντονισμού και υλοποίησης των απαραίτητων μελετών,

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back