ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

«Εύλογες οι προτάσεις των καθηγητών Ιταλικών»

Εικόνα του άρθρου «Εύλογες οι προτάσεις των καθηγητών Ιταλικών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2023, 16:25
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Με τη Μαρία Τυμβίου, μέλος της διοικούσας επιτροπής του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας - ΠΕ34 στα Γιάννενα, συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τυμβίου.

Οι διδάσκοντες-ούσες ιταλικών, ζητούν τη διεύρυνση της διδασκαλίας των ιταλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδικά σε περιοχές που καταγράφεται μεγάλη ζήτηση, όπως στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και επέκταση της διδασκαλίας της γλώσσας στο λύκειο, για τους μαθητές που τα διδάχτηκαν στο γυμνάσιο, παρόμοια δηλαδή με τα γαλλικά και τα γερμανικά. Ο Σύλλογος ζητά επίσης να υπάρχει η επιλογή των ιταλικών στα τμήματα των ΔΙΕΚ που διδάσκεται ξένη γλώσσα, όπως και η συμπερίληψή τους στο ηλεκτρονικό σχολείο του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (e-ΚΠγ).

Η κα Τζούφη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι κρίσιμο για τους μαθητές και τις μαθήτριες που τα έχουν επιλέξει ως ξένη γλώσσα στο γυμνάσιο, να μπορούν να τα ολοκληρώσουν στο λύκειο και να λάβουν το αντίστοιχο πτυχίο» και πως οι διευθύνσεις εκπαίδευσης πρέπει να εξετάζουν τα αιτήματα διδασκαλίας της ιταλικής γλώσσας, ενώ το Υπουργείο Παιδείας να προβλέψει την προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των αναγκών.
«Η ουσιαστική και δωρεάν παροχή γλωσσικών εφοδίων στους μαθητές και τις μαθήτριες αποτελεί βασική θέση της εκπαιδευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και ο συνεχής διάλογος με τους εκπαιδευτικούς για τη βελτίωση των συνθηκών στα δημόσια σχολεία» τόνισε η κα Τζούφη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back