Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ευθύνες για αδράνεια στη διοίκηση του ΤΕΕ Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Ευθύνες για αδράνεια στη διοίκηση του ΤΕΕ Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2018, 15:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αντιπολίτευση στη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Ηπείρου ξεκίνησε και πάλι δημόσια η ΔΚΜ, με δηλώσεις του Γιάννη Τσίγκρου, κατηγορώντας τη για «πρακτικές που υποβαθμίζουν το ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αλλά και τη νοημοσύνη μας». Ο επικεφαλής της παράταξης ενημέρωσε ότι η ΔΚΜ θα απέχει από τις «συνεδριάσεις χωρίς θεματολογία».

Η ΔΚΜ, η οποία για άλλη μια φορά βγήκε πρώτη δύναμη στις εκλογές, χωρίς όμως να μπορέσει να «κυβερνήσει» αναφέρεται πολιτικά στο χώρο της ΝΔ, κατηγορεί τις «παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, κατηγορεί τη «Διάδραση» η οποία είναι στην πλειοψηφία της διοίκησης και αποτελεί κυρίως διάσπασή της. «Μετά από 10 μήνες ακόμη περιμένουμε να δούμε κάποιο ενδιαφέρον ή έστω κάποια παρέμβαση για τα κρίσιμα θέματα της περιοχής μας, αλλά και για τα προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων, οι οποίοι βιώνουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες και όλο πιο πολλοί επιδιώκουν τη φυγή τους στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας και ασφάλειας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίγκρος.

Ενδεικτικά, στα θέματα που δεν συζητιούνται ανέφερε τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, την κατασκευή της Νιάρχου, την υποστελέχωση του πολεοδομικού γραφείου Ιωαννίνων, κατηγορώντας μέλη της διοίκησης ότι μεταφέρουν «θέσεις του ΤΕΕ σε τρέχοντα θέματα, χωρίς βέβαια αυτές να έχουν καν συζητηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος».

Η ΔΚΜ έχει αποστείλει επιστολές προς τον πρόεδρο του τμήματος Γιάννη Λυκοτραφίτη, ζητώντας σύγκλιση της διοίκησης και προγραμματισμό δράσης.

Τέλος, ο κ. Τσίγκρος τόνισε: «Πιστεύουμε στον κρίσιμο ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και το θέλουμε παραγωγικό, χρήσιμο και εξωστρεφές, για να δίνει λύσεις και να οραματίζεται προτάσεις για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και θα αγωνιστούμε αυτό να το πετύχουμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back