ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι μηχανικοί ψηφίζουν

Εικόνα του άρθρου Οι μηχανικοί ψηφίζουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2016, 22:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, τα μέλη του Τμήματος Ηπείρου  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) θα βρεθούν μπροστά στις κάλπες, μετά από τρία χρόνια, για να εκλέξουν τη νέα τους διοίκηση. Μια εκλογική διαδικασία που βρίσκει και τον τεχνικό κόσμο σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, με τις προοπτικές του επαγγέλματος του μηχανικού ή του αρχιτέκτονα να μην είναι και οι καλύτερες δυνατές.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, στην οποία συμμετέχουν επτά παρατάξεις, είναι η διάσπαση του κεντροδεξιού χώρου. Από τη μία η παράταξη «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί-ΔΚΜ» με άτυπο επικεφαλής τον Γιάννη Τσίγκρο και από την άλλη η «Διάδραση» με επικεφαλής τον απερχόμενο αντιπρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΗ Αλέξανδρο Λάμπρου. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τσίγκρος απάντησε στα περί διάσπασης επικαλούμενος τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό. «Ο κ. Στασινός μάς ζήτησε να κάνουμε μια συνεργασία για να ανανεωθεί το τοπικό ΤΕΕ όπως έγινε με το κεντρικό» τόνισε, υπενθυμίζοντας  με αυτόν τον τρόπο ότι η παράταξη «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί» είναι αυτή που έχει την επίσημη στήριξη της ΝΔ. Κατά τα άλλα η παράταξη θέλει ένα «ανοιχτό και ενισχυμένο ΤΕΕ» με τον κ. Τσίγκρο να  υποστηρίζει ότι όλο αυτόν τον καιρό το Τεχνικό Επιμελητήριο «δεν είχε παρουσία».

Τη σημερινή μέρα επέλεξε και η παράταξη «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί-Συνεργαζόμενοι» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, για να παρουσιάσει τις θέσεις της, με τον Κώστα Κολοκούρη να περιγράφει την κακή κατάσταση που υπάρχει στον τεχνικό κόσμο. «Η μεγάλη πλειοψηφία που ασχολείται με τον οικοδομικό κλάδο, δεν υπάρχει πλέον. Στον τομέα των δημοσίων έργων, το αντικείμενο είναι τόσο μικρό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε το 10% των μηχανικών» τόνισε. Στόχος της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας» είναι να επανεντάξει τον έλληνα μηχανικό στο επάγγελμα και να δημιουργήσει τους όρους με τους οποίους οι μηχανικοί θα αναλάβουν τον κρίσιμο ρόλο τους στη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Μία από τις μεγάλες παρατάξεις αυτών των εκλογών είναι η Δημοκρατική Ενωτική Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας (Δ.Ε.Σ.Μ.Η)» με… πολυποίκιλη αναφορά: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αλλά και Ποτάμι. Στο ψηφοδέλτιό της συμμετέχουν και μέλη της πρώην «Ενότητας Μηχανικών» από όπου είχε εκλεγεί ο απερχόμενος πρόεδρος Χρίστος Παπαβρανούσης.

Όπως και να’ χει, δεδομένης της απλής αναλογικής που ισχύει, με ενδιαφέρον αναμένονται οι μετεκλογικές συνεργασίες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back