ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έχετε SMS για εμβολιασμό

Εικόνα του άρθρου Έχετε SMS για εμβολιασμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2021, 18:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολίτες μεταξύ 19 και 60 ετών λαμβάνουν αυτές τις μέρες μηνύματα για να κανονίσουν ραντεβού εμβολιασμού, παρότι δεν συντρέχει κάποιος από τους ισχύοντες λόγους. Τα μηνύματα είναι τυχαία και μοιάζουν με… «λαχείο», καθώς όντως, τα ΑΜΚΑ όσων τα λαμβάνουν, είναι «ανοιχτά» για ραντεβού στην πλατφόρμα.

Τα «τυχαία SMS» έρχονται σε πολίτες και στα Γιάννενα, εδώ και τέσσερις μέρες περίπου.

Δεν πρόκειται για λάθος, ωστόσο.

Ο λόγος, όπως τον εξήγησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, είναι κάποια παλιά διάγνωση, συνταγογράφηση κ.λπ. που «μαρκάρει» τα συγκεκριμένα ΑΜΚΑ για εμβολιασμό, χωρίς να σημαίνει ότι η διάγνωση ισχύει πλέον ή ότι ο ασθενής νοσεί.

Οι παθήσεις που περιλαμβάνονται είναι εδώ

Ο κ. Θεμιστοκλέους έδωσε την εξής ερμηνεία: «Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε συνταγογράφηση» και ότι δεν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, αλλά συμβαίνει λόγω του ιατρικού ιστορικού του αποδέκτη.

Αυτές οι ειδοποιήσεις δεν συνδέονται ωστόσο με την άλλη υπόθεση των ημερών, με τους μαζικούς εμβολιασμούς σε εργαζόμενους-ες εταιρίας στα Γιάννενα. Αυτή, ο κ. Θεμιστοκλέους την απέδωσε σε «λάθος του συστήματος».

Πάντως, πέρα από το γεγονός ότι η διαδικασία στα εμβολιαστικά κέντρα είναι άψογη, προχωράει αργά, ο εμβολιασμός και τέτοια περιστατικά δεν προσθέτουν στην αξιοπιστία του συστήματος καταχωρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back