Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Εχθροί εξ αίματος» από το ΔΗΠΕΘΕ

Εικόνα του άρθρου «Εχθροί εξ αίματος» από το ΔΗΠΕΘΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2021, 20:03
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά σε σκηνοθεσία Νίκου Σφαιρόπουλου ήταν η παράσταση που επρόκειτο να ανέβει από την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων πέρσι το φθινόπωρο. Ελέω πανδημίας και κλειστών θεάτρων, η παραγωγή αυτή (η οποία είχε αποτελέσει και ένα από τα σημεία τριβής μεταξύ των ντόπιων καλλιτεχνών και του ΔΗΠΕΘΙ) έγινε θερινή.

Την επίσημη πρεμιέρα τους, οι «Εχθροί εξ αίματος» την κάνουν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 21:15, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Βερόνικα Μπακόλα (λεπτό έντερο), Πέτρος Χριστακόπουλος (παχύ έντερο), Μαρία Κατσουλίδη (δεξί νεφρό) και Μίνα Παππά (φωνή γιατρού).

Λίγα λόγια για το έργο : Στους «εχθρούς εξ αίματος» ο αλκοολικός οργανισμός, μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, βρίσκεται σε επιθανάτια κωματώδη κατάσταση και τα μελλοθάνατα «εγκλωβισμένα» παχύ έντερο και λεπτό έντερο, ως μη μεταμοσχεύσιμα, ελπίζουν στην ανατροπή της κατάστασης του οργανισμού, ενώ η καρδιά, το συκώτι και το νεφρό, τα οποία είναι μεταμοσχεύσιμα, συνωμοτούν για τη «μεταθανάτια ζωή» τη «δεύτερη ευκαιρία».

«Αλληγορικό το θεατρικό έργο «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά, έχει ως κεντρικό άξονα τη διχόνοια και πού μπορεί αυτή να οδηγήσει» τονίζεται μεταξύ άλλων στο σημείωμα της παράστασης.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνική επιμέλεια: Χριστίνα Παπαδοπούλου, κοστούμια: Σοφία Θεοδωράκη, βοηθός σκηνοθέτη: Αγαθή Παππά, μουσική επιμέλεια- φωτισμός: Πάνος Ευαγγέλου, εγγραφή ήχων: Δημήτρης Καραγιώργος, κατασκευή κουστουμιών: Ευάγγελος Γιαννόπουλος, κατασκευή σκηνικών: Γιάννης Κοτόρτσης, φωτογραφίες: Μενέλαος Συκοβέλης.

Μετά την πρεμιέρα, οι «Εχθροί εξ αίματος» θα περιοδεύσουν σε πρώτη φάση σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, με αρκετούς Δήμους να έχουν αγοράσει ήδη την παράσταση.

Για την παράσταση της Δευτέρας, τα εισιτήρια έχουν ως εξής: 

Κανονικό 10€7€ για μαθητές, φοιτητές, στρατευμένους, πολύτεκνους και άνω των 65 ετών, 3€ για κατόχους κάρτας ανεργίας και ΑμεΑ

Προπώληση εισιτηρίων:  στο Viva.gr, στο κιόσκι της κεντρικής πλατείας και στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης & Χαρτέξ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back