δεη πισω tc1
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Euro NCAP: Πέντε αστέρια για το νέο SEAT Arona

Εικόνα του άρθρου Euro NCAP: Πέντε αστέρια για το νέο SEAT Arona
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2017, 23:37
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με την κορυφαία διάκριση των 5 αστεριών βαθμολογήθηκε στις απαιτητικές δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP το νέο SEAT Arona, το οποίο και αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης επιθετικής προϊοντικής πολιτικής στην ιστορία της ισπανικής μάρκας μαζί με το νέο Leon, το νέο Ibiza, το Ateca και το νέο μεγάλο SUV που θα λανσαριστεί το επόμενο έτος.

Όπως τονίζει η εταιρεία η επίτευξη 5 αστεριών στις ανεξάρτητες και υψηλού κύρους δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP, προσδίδει στο Arona ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς οι συγκεκριμένες δοκιμές έχουν καταστεί πολύ πιο απαιτητικές και ενδελεχείς το τελευταίο διάστημα. 

Προκειμένου να δοκιμαστεί η ασφάλεια των επιβαινόντων παιδιών με αξιόπιστο τρόπο, χρησιμοποιούνται ανδρείκελα δοκιμών σύγκρουσης που προσομοιώνουν παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών. Οι δοκιμές πλευρικής σύγκρουσης και πρόσκρουσης σε στύλο με γωνία 75 μοιρών είναι επίσης πολύ σφοδρότερες όπως και η δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης σε άκαμπτο εμπόδιο. Επιπρόσθετα η κατασκευή των ανδρείκελων είναι τέτοια ώστε να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες ατυχήματος με τον πιο αντικειμενικό τρόπο.

Σε κάθε μία από τις αξιολογούμενες κατηγορίες του Euro NCAP, το νέο SEAT Arona πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα στην κατηγορία της προστασίας των επιβαινόντων και των πεζών. Επίσης τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης του νέου Arona συνέβαλαν θετικά στο τελικό αποτέλεσμα. 

Η αποτελεσματικότητα των συστημάτων Autonomous Emergency Braking (AEB) και Front Assist ξεχώρισαν ιδιαίτερα σε αυτήν τη κατηγορία. Με τη χρήση τεχνολογίας ραντάρ μαζί με τις τελευταίες εκδόσεις ABS και ESC, το νέο Arona αντιδρά όχι μόνο όταν εντοπίζει άλλα οχήματα αλλά και πεζούς. Λαμβάνοντας όλα τα δεδομένα υπόψη, το αυτοκίνητο φρενάρει με τον  ασφαλέστερο και πιο γρήγορο τρόπο.Οι δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP είναι πολύ πιο απαιτητικές από το 2016 όχι μόνο στην ενεργητική ασφάλεια αλλά και στην παθητική. 

Το νέο SEAT Arona διαθέτει ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιορισμού φορτίου εκτός από τα μπροστινά και στα πίσω καθίσματα. Αυτό προσφέρει πολλά οφέλη στην ανταπόκριση στις πιο απαιτητικές προκλήσεις στην ασφάλεια των παιδιών καθώς οι προεντατήρες μειώνουν τη χαλαρότητα της ζώνης γύρω από τον κορμό και τη λεκάνη του επιβάτη κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, εξασφαλίζοντας την καλύτερη συγκράτηση τόσο για στους ενήλικες όσο και στα παιδιά στα πίσω καθίσματα. 

Τα συστήματα Isofix και Top Tether στα πίσω καθίσματα προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό του Arona καθώς και ο περιοριστής ταχύτητας, το τρίτο πίσω προσκέφαλο, το προηγμένο σύστημα προειδοποίησης για ζώνη ασφαλείας για όλα τα καθίσματα και οι 6 αερόσακοι.

Κατασκευασμένο στη Βαρκελώνη, επάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0, το νέο SEAT Arona ικανοποιεί τα ισχύοντα πρότυπα του Euro NCAP, προσφέροντας Front Assist, Hill Hold Control, Σύστημα Ανίχνευσης Κούρασης, Αισθητήρες Φωτός και Βροχής, Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με Κάμερα Οπισθοπορείας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop&Go. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back