Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 17-05-2021, 13:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε ένα διήμερο καλλιτεχνικό φεστιβάλ, πολλαπλών δράσεων, που προβλέπεται να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, απευθύνει η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχοι του καλλιτεχνικού φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η υποστήριξη της ντόπιας καλλιτεχνικής παραγωγής και των καλλιτεχνών της Ηπείρου, αλλά ταυτόχρονα και η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, η ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, η προσέλκυση τουρισμού και η γενικότερη προβολή της περιοχής.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες Ηπειρώτες καλλιτέχνες, καθώς και σε όλους τους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στα Ιωάννινα και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Εκτός από τις προτάσεις παραγωγής καλλιτεχνικού έργου (παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις κλπ), δεκτές θα γίνουν επίσης και προτάσεις δράσεων, που αφορούν στην καλλιτεχνική εκπαίδευση (σεμινάρια χορού, υποκριτικής κλπ). Οι ερασιτέχνες καλλιτέχνες, για φέτος, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις, που θα καθοδηγούνται από επαγγελματίες καλλιτέχνες.

Οι τοποθεσίες όπου θα διεξαχθεί το φεστιβάλ είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, καθώς θα πρέπει να τις διερευνήσει περεταίρω η οργανωτική επιτροπή, σύμφωνα με τις καλλιτεχνικές προτάσεις που θα κατατεθούν και με κριτήριο την καλύτερη δυνατή ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Οι δράσεις του φεστιβάλ θα είναι αμειβόμενες.

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 17 Ιουνίου 2021.

Υποβολή προτάσεων στο ekipirou@gmail.com

Πληροφορίες: Αιμίλιος Αγόρου-6987557391, Ελεονώρα Ηλία-6976453246, Γιολάντα Καπέρδα-6945533242, Δώρα Μπαρέκα-6942531294, Νίκος Παπαδιώτης-6936160849


* Φωτό αρχείου: Από πρόσφατη διαμαρτυρία της Ένωσης Καλλιτεχνών Ηπείρου

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα