Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εστίαση: Ικανοποίηση, αλλά και ανησυχία

Εικόνα του άρθρου Εστίαση: Ικανοποίηση, αλλά και ανησυχία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2021, 17:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η εστίαση άνοιξε ξανά μετά από έξι μήνες, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και ικανοποίηση είναι έκδηλη, χωρίς πάντως να συνοδευτεί από «κατακλυσμό» τις πρώτες μέρες, ελέω και γιορτών.  

Δεν λείπουν και οι ανησυχίες. Στα Γιάννενα άνοιξε μόνο το 30% των καταστημάτων στα Γιάννενα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου.

Επίσης, υπάρχουν ασάφειες σχετικά με το τι ορίζεται «υπαίθριος χώρος» και το σωματείο Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο και την αστυνομία, ώστε να διευθετηθούν και να ανοίξουν και άλλα μαγαζιά. Το θέμα της… μη μουσικής, είναι ένα ακόμα ανοιχτό ζήτημα…

Στη Θεσπρωτία, το Επιμελητήριο και ο Δήμος Ηγουμενίτσας χαιρετίζουν την επανέναρξη:

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας αναφέρει ότι «ήταν ένα αναγκαίο μέτρο για τον κλάδο που απασχολεί ένα σημαντικότατο αριθμό εργαζομένων (αν όχι τον υψηλότερο) και αυτοαπασχολούμενων στην χώρα και ήταν αυτός που υπέστη και την σοβαρότερη ζημία καθ’ όλο το διάστημα των διαδοχικών αναστολών λειτουργίας».  

Εύχεται να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα, τόσο για την εστίαση, όσο και για τον τουρισμό.

Τέλος, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος σημειώνει: «Στεκόμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών εστίασης και τους ευχόμαστε καλή αρχή, καλή δύναμη και μια ομαλή και παραγωγική σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη συμπεριφορά και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την υπεράσπιση  όσων με κόπο έχουμε κερδίσει».

(φωτό: Δ. Ραπακούσης)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back