ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΣΠΑ εναντίον... αρχαίας Αμβρακίας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2016, 17:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mε την αντίστροφη μέτρηση να έχει αρχίσει, τα έργα ανάδειξης στη νεκρόπολη της αρχαίας Αμβρακίας, τα οποία χρηματοδοτούνται με 2 εκατ. ευρώ από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), “τρέχουν” να προλάβουν. 

Τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν, υπενθύμισε ο περιφερειάρχης ΗπείρουΑλέκος Καχριμάνης κατά την επίσκεψή του στην Άρτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει εκκρεμότητα με εργασίες πασσάλωσης, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα ενόψει του κλεισίματος της σχετικής πράξης του ΕΣΠΑ. Ο κ. Καχριμάνης ζήτησε να μη χαθεί ούτε μια μέρα για την ολοκλήρωση του έργου, δίνοντας σχετικές οδηγίες. Στην επίσκεψή του στα έργα της νεκρόπολης, συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά και από περιφερειακούς συμβούλους. 

Ένα ζήτημα που τέθηκε κατά την ενημέρωση που είχε από στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας Άρτας, αφορούσε συμπληρωματικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου και οι οποίες δεν μπορούν να ενταχθούν πλέον σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Ο κ. Καχριμάνης ανέλαβε την υποχρέωση να εξετάσει τη χρηματοδότησή τους, με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό 70.000 ευρώ, από πόρους της Περιφέρειας, μετά από συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης. 


ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΝΝΙΝΟΥ

Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακών συμβούλων, ήταν η γέφυρα Αννίνου, στην οποία έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες διαπλάτυνσής της.  Ο κ. Καχριμάνης ζήτησε από την επιβλέπουσα υπηρεσία να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων και παράλληλα να τεθεί άμεσα σε πλήρη λειτουργία το εργοτάξιο του αναδόχου.“Θέσαμε αυστηρό χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση του έργου και σε αυτό θα είμαστε απόλυτοι” τόνισε ο περιφερειάρχης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back