ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΠΑ: Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για το τουριστικό απόθεμα

Εικόνα του άρθρου ΕΣΠΑ: Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για το τουριστικό απόθεμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2017, 16:24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερδιπλασιάστηκε στα 68 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» του τομεακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του νέου ΕΣΠΑ.

Ο λόγος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το «ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον και οι ποιοτικές προτάσεις που κατατέθηκαν».

Από το πρόγραμμα θα υλοποιηθούν συνολικά 55 έργα και στόχος του υπουργείου είναι ο εκσυγχρονισμός του κτιριακού αποθέματος με σημαντική αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία, η ενίσχυση και ανάδειξη επιστημονικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πάρκων αλλά και η αποκατάσταση και αναβάθμιση περιβαλλοντικά τραυματισμένων τοπίων και κοινωνικών υποδομών σε περιοχές με σημαντικό πολιτιστικό, κοινωνικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης: «Η μεγάλη ανταπόκριση που συνάντησε το πρόγραμμα δείχνει τις σημαντικές ανάγκες αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα της ανάδειξης και αξιοποίησης του δημόσιου τουριστικού αποθέματος των δήμων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 

Στηρίζουμε ουσιαστικά τους δήμους και τα ιδρύματα ώστε να αποκαταστήσουν και να εκσυγχρονίσουν τα εμβληματικά κτίρια και υποδομές τους, να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν τουριστικά και οικονομικά, αυξάνοντας τις πηγές των εσόδων τους και κυρίως να διαφυλάξουν την πολιτιστική και περιβαλλοντική τους αξία, προς όφελος όλων των πολιτών. 

Με το πρόγραμμα αυτό αλλά και ένα πλήθος παρεμβάσεων που ήδη τρέχουν ή θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, στεκόμαστε στο πλευρό των δήμων, παρέχοντας τους αναγκαίους πόρους και υποστήριξη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναπτυξιακών τους πρωτοβουλιών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back