Oikonomou pisoi
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Εσείς βγάλατε φωτογραφία το χιόνι;

Εικόνα του άρθρου Εσείς βγάλατε φωτογραφία το χιόνι;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2017, 17:48
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Μπορεί τις ημέρες της χιονόπτωσης η καθημερινότητα να δυσκόλεψε ολίγον τι, ωστόσο πολλοί Γιαννιώτες είχαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν τα σπανίως τόσο χιονισμένα Γιάννενα. Στιγμιότυπα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης κατέκλυσαν εκείνες τις ημέρες τα social media, με τις πιο ρομαντικές φωτογραφίες να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του δήμου Ιωαννιτών είδε σε όλη αυτή την… κινητικότητα μια ευκαιρία τουριστικής προβολής της πόλης, από μια άλλη προοπτική, κάνοντας παράλληλα συμμέτοχους και τους ίδιους τους πολίτες. Προς αυτήν την κατεύθυνση, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο (τι άλλο;) «Χιονισμένα Γιάννενα». «Τα Γιάννενα είναι μία όμορφη, ερωτική πόλη, με σύγχρονες υποδομές, πλούσια ιστορία και φυσικές ομορφιές, σημαντικά αξιοθέατα και ποικίλες επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Όλα αυτά οι  Γιαννιώτες τα θεωρούμε δεδομένα, γιατί ζούμε σ’ αυτήν την πόλη. Όμως για τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες τα Γιάννενα είναι ένας άγνωστος τόπος προς… ‘εξερεύνηση’» , δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας. Ο κ. Γκόλας κάλεσε τους Γιαννιώτες να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό φωτογραφίας. «Ας το δουν ως μία ευχάριστη συμμετοχική δοκιμασία και ταυτόχρονα ως προσφορά  στη συλλογική προσπάθεια για την τουριστική προβολή και πρόοδο του τόπου μας» είπε.

Οι πέντε καλύτερες φωτογραφίες θα τυπωθούν και θα εκτεθούν σε επιλεγμένο σημείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο της πόλης, ενώ οι δημιουργοί θα βραβευτούν από το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα. Επίσης, μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στον διαγωνισμό θα αναρτηθεί, σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου Ιωαννιτών http://www.travelioannina.com/, με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού.

Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η 15η Φεβρουαρίου και η ανακοίνωση για τη βράβευση των φωτογραφιών θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου. Η επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τον Χάρη Μπινώλη, τον Χάρη Ρουσόπουλο και τον Αιμίλιο Νέο.


ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το φωτογραφικό υλικό που θα υποβληθεί, πρέπει να αφορά στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, εντός των ορίων του δήμου Ιωαννιτών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό «Χιονισμένα Γιάννενα» έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, ανεξαρτήτως εθνικότητας και φύλου, που έχει συμπληρώσει τουλάχιστον το 14ο έτος της ηλικίας του.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και στην τελική έκθεση των καλύτερων φωτογραφιών γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Οι φωτογράφοι πρέπει να είναι κύριοι δημιουργοί του φωτογραφικού υλικού που θα υποβάλουν ως συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, υποβάλλοντας έως και τρεις φωτογραφίες. Η υποβολή τους θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του email του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών: info@travelioannina.com

Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν σε μορφή ψηφιακών αρχείων jpeg, με τη μεγαλύτερη διάσταση (1920px στα 72dpi) και δεν πρέπει να ξεπερνούν σε μέγεθος ψηφιακού αρχείου τα 2MB.

Απαγορεύεται ρητά η αναγραφή στις ψηφιακές φωτογραφίες κάθε διακριτικού, όπως ονόματα, λογότυπα, συνθηματικά κλπ., που ενδεχομένως μπορεί να επηρεάσουν την κρίση της επιτροπής.

Επιτρέπεται η υποβολή ψηφιακών φωτογραφιών που έχουν υποστεί τεχνική επεξεργασία, όπως συρραφή (stitching,) αν πρόκειται για πανοράματα, HDR για αύξηση του δυναμικού εύρους της φωτεινότητας, αφαίρεση περιττών στοιχείων κ.λπ. χωρίς αλλοίωση των πραγματικών συνθηκών του θέματος.

Επίσης, επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από κινητά τηλέφωνα, καθώς και αυτών που έχουν προέλθει από ψηφιοποίηση φιλμ, θετικών ή αρνητικών.

Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν δημιουργηθεί με τεχνική κολάζ.

Με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και την υποβολή στο email: info@travelioannina.com, ο κάθε συμμετέχων δηλώνει ρητά ότι είναι ο δημιουργός και ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του φωτογραφικού υλικού, αλλά και ότι έχει τη συγκατάθεση προσώπων που ενδεχομένως απεικονίζονται σε αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής, στην οδό Μουλαϊμίδη (τηλ. 26510-37017).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back