Έρχεται το ψηφιακό μητρώο πολιτών

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2018, 02:05

Aπό τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, τίθεται σε λειτουργία το Μητρώο Πολιτών, που έρχεται να διασυνδέσει 1.036 υπηρεσίες ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες δημοτολογίου σε όλη τη χώρα.

Με στόχο λοιπόν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και προκειμένου να γίνει η μετάβαση στο νέο σύστημα, θα πραγματοποιηθεί ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών ηλεκτρονικής καταχώρησης και επεξεργασίας στοιχείων Δημοτολογίου/Ληξιαρχείου. Το ίδιο θα συμβεί και στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.

Από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, ανακοινώθηκε ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών, όπως αυτός ορίστηκε με υπουργική απόφαση. Έτσι λοιπόν:

-Στο Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου δεν θα διενεργούνται εγγραφές, διορθώσεις στοιχείων, διαγραφές, συμπληρώσεις στοιχείων, μεταβολές στις οικογενειακές μερίδες, καθώς επίσης δεν θα εκδίδονται και πιστοποιητικά.

-Στο Τμήμα Ληξιαρχείου από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέλθουν για οποιαδήποτε καταχώρηση, διόρθωση ή μεταβολή ληξιαρχικών πράξεων, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, γιατί αυτές θα πρέπει να συνταχθούν χειρόγραφα. Γι’ αυτό και τα ληξιαρχικά γεγονότα, συνιστάται να δηλωθούν μετά την έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Πολιτών.

Εξαιρούνται οι καταχωρήσεις ληξιαρχικών πράξεων θανάτου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back