Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έρχεται και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας

Εικόνα του άρθρου Έρχεται και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2017, 15:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου που θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στα Γιάννενα,την Τρίτη 4 Απριλίου έρχεται ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης. 

Ο κ. Φωτάκης θα είναι ο βασικός ομιλητής στηνπαρουσίαση της ενιαίας δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», η οποία θα γίνει στοΕπιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, στις 4 Απριλίου, στις 11 το πρωί. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν σε πόλη της περιφέρειας η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείςΈρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ). 

 Η δράση «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα,με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Έχει προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ και προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα,Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΣΠΑ 2014-2020). Αιτήσεις χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων ή συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Εκτός από τον κ. Φωτάκη, ομιλήτρια στην εκδήλωση των Ιωαννίνων θα είναι και η γενική γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Πατρίτσια Κυπριανίδου.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back