Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Εθνικό Δίκτυο Διαγνωστικής Ακρίβειας προσεχώς και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Εθνικό Δίκτυο Διαγνωστικής Ακρίβειας προσεχώς και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2019, 10:39
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει από την 1η Μαρτίου η διαγνωστική λειτουργία για την αντιμετώπιση του καρκίνου από το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κωνσταντίνος Φωτάκης, σε ημερίδα που φιλοξενήθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας αποτελεί για την ογκολογία ένα δίκτυο ερευνητικών φορέων και ογκολογικών κλινικών που στοχεύει στον συντονισμό και την αξιοποίηση ολόκληρου του επιστημονικού δυναμικού της χώρας που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα της ιατρικής, ο οποίος εξελίσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Το Δίκτυο δραστηριοποιείται με τέσσερις μονάδες (δύο στην Αθήνα, μία στη Θεσσαλονίκη και μία στο Ηράκλειο Κρήτης), ενώ σκοπός είναι να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις, όπως η Αλεξανδρούπολη, η Λάρισα και τα Γιάννενα. Με την έναρξη της διαγνωστικής λειτουργίας θα δοθεί σε όλους τους νοσούντες πρόσβαση στις εξειδικευμένες και απαραίτητες εξετάσεις ανάλυσης DNA.

 Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Εθνικά Δίκτυα Ιατρικής Ακριβείας της Σουηδίας, της Βρετανίας και άλλων κρατών, ο κ. Φωτάκης ανέφερε ότι είναι καθήκον της πολιτείας να αναδείξει τη σημασία της έρευνας, για να σημειώσει πως σε αυτό το καθήκον ανταποκρίνονται οι δράσεις που προωθεί ο Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας.

«Είναι σημαντικό να παρακολουθεί η χώρα μας τις εξελίξεις και τα δεδομένα στο πεδίο της ογκολογίας» παρατήρησε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Αφού υπενθύμισε πως στον καρκίνο οφείλεται το 20% των θανάτων των γυναικών και το 30% των θανάτων των ανδρών, σημείωσε πως η αντιμετώπισή του συνιστά τεράστια πρόκληση για τα συστήματα υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back