Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ερώτηση στη Βουλή για απλήρωτα έργα της Περιφέρειας Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση στη Βουλή για απλήρωτα έργα της Περιφέρειας Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2022, 17:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ζήτημα της όχι και τόσο ομαλής ροής χρημάτων προς την Περιφέρεια Ηπείρου θέτουν με ερώτησή της στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη (Ιωαννίνων), Όλγα Γεροβασίλη (Άρτα), Μάριος Κάτσης (Θεσπρωτία) και Κώστας Μπάρκας (Πρέβεζα).

Με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, αναφέρουν πως μια σειρά από υλοποιημένα έργα έχουν μείνει απλήρωτα. Παράλληλα, προσθέτουν ότι έχει σταματήσει η χρηματοδότηση νέων έργων λόγω της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια Ηπείρου. Όπως τονίζουν, πρόκειται για έργα που υλοποιήθηκαν ή επρόκειτο να υλοποιηθούν από Δήμους, Νοσοκομεία, Ιερές Μητροπόλεις, όπως και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Ηπείρου ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποπληρωθούν τα υλοποιημένα έργα, επιλύοντας το πρόβλημα χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια Ηπείρου. Επίσης, ζητούν την άμεση έναρξη των νέων έργων που έχουν ήδη εγκριθεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back