Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ερώτηση για τα πτυχία Μουσικών Σπουδών

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση για τα πτυχία Μουσικών Σπουδών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2020, 12:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το πολύ συζητήσιμο μέτρο του «μάστερ στο πτυχίο» για τουλάχιστον πενταετούς φοίτησης τμήματα και την κατάσταση που επικρατεί στα μουσικά τμήματα Κέρκυρας και Άρτας, φέρνουν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Κατηγορούν καταρχάς το Υπουργείο Παιδείας ότι δημιούργησε πρόβλημα, γιατί δεν έχει εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες τα πτυχία των τμημάτων θα μοριοδοτούνται ισότιμα με λοιπούς μεταπτυχιακούς τίτλους.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι τα τμήματα έχουν κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, ενώ αντίστοιχα τμήματα του ΑΠΘ και του ΕΚΠΑ έχουν λάβει τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις.

«Η πρόσφατη έκδοση των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ, που αφορά στη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, προβλέπει τη μοριοδότηση του integrated master ισότιμα με τους λοιπούς μεταπτυχιακούς τίτλους. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχει οριστεί στις 3 Φεβρουαρίου 2020» σημειώνουν, για να τονίσουν ότι οι απόφοιτοι-ες δεν θα μοριοδοτηθούν ισότιμα με άλλους, άλλων τμημάτων.

Επίσης, τονίζουν ότι η ΑΔΙΠ δεν έχει ακόμα πλήρες διορισμένο διοικητικό συμβούλιο, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και να επιτελέσει το έργο της.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back