ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Εργοστάσιο» κλεμμένων αυτοκινήτων

Εικόνα του άρθρου «Εργοστάσιο» κλεμμένων αυτοκινήτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2020, 11:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε οχήματα ανακοίνωση στην Αθήνα η ΕΛΑΣ. Την περασμένη Πέμπτη συνέλαβε 8 άτομα, μεταξύ των οποίων και το φερόμενο ως αρχηγό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα «έσπαγε» τα αυτοκίνητα και διοχέτευε τα ανταλλακτικά ή τα μεταπουλούσε ολόκληρα, σε δίκτυο που επεκτεινόταν μέχρι και στα Γιάννενα.

Η σπείρα διέθετε εξοπλισμό μεγάλης αξίας, για την κατασκευή κλειδιών για κάθε αυτοκίνητο που «χτύπαγε». «Ο εξοπλισμός αυτός προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, ενώ καταδεικνύει επαγγελματικού τύπου τεχνογνωσία και ανάλογη υποδομή στην προπαρασκευή και τη διάπραξη τέτοιων κλοπών. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουμε εγκληματική ομάδα η οποία διέθετε τέτοιου τύπου υποδομή στην κατασκευή κλειδιών από οχήματα, πριν ακόμη τα αφαιρέσει» αναφέρει η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 39 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εντοπίστηκαν και 5 κλεμμένα αυτοκίνητα, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας κλεμμένων αυτοκίνητων καθώς και πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων, τα όποια αποθήκευαν σε χώρους που διατηρούσαν συνεργαζόμενα μέλη της οργάνωσης, που συνελήφθησαν.

Τα κλεμμένα διακινούνταν σε Πάτρα, Χαλκίδα, Καλαμάτα, Καστοριά, Βόλο και Γιάννενα.

Η αστυνομία περιγράφει τις απολαβές από τη δραστηριότητα ως πλούσιες, καθώς αναφέρει ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, η οποία σε διάστημα μόνο μίας εβδομάδας, έχασε ‘τζογάροντας’, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ».

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back