ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου: Συναντήσεις και γενική συνέλευση

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου: Συναντήσεις και γενική συνέλευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2024, 19:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τον Γιώργο Μότσιο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Τ.Ο.Ε.) συναντήθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου (Σ.Ε.Σ.Τ.Η.), την περασμένη Παρασκευή 12/04/2024.

Ο κ. Μότσιος βρέθηκε στα Γιάννενα για μια σειρά επαφών, με τη διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας και τον εντεταλμένο εκτελεστικό σύμβουλο Βασίλη Τσουκανέλη, καθώς και για την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Α.Π.).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΣΤΗ, με τον κ. Μότσιο συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο, οι «εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου» και οι πρωτοβουλίες και κινήσεις του Σ.Ε.Σ.Τ.Η., καθώς και η κλιμάκωση των ενεργειών για τη διεκδίκηση παροχής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από την Τράπεζα Ηπείρου προς τους εργαζόμενούς της, «λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και της έκρηξης της ακρίβειας των 2 τελευταίων ετών στις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών».

Ο κ. Μότσιος συζήτησε με τον κ. Τσουκανέλη την πορεία της τράπεζας και τις σχέσεις με τον σύλλογο εργαζόμενων.

Ο σύλλογος χαιρέτισε στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΑΠ. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Απόστολος Μπαλτζώης αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του σωματείου και ανέδειξε την ανάγκη «για γενικότερη συμμετοχή σε συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο διαχρονικά σημαντικό ρόλο τόσο των Συλλόγων Εργαζομένων όσο και της Ομοσπονδίας στην προάσπιση των συμφερόντων των τραπεζοϋπαλλήλων».

«Πλέον στο σύνολο του τραπεζοϋπαλληλικού κλάδου άλλα και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας διαμορφώνεται ισχυρό το αίτημα για αύξηση των μισθών των εργαζόμενων απέναντι στην επίθεση ακρίβειας των μονοπωλίων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας» τονίζει ο σύλλογος εργαζόμενων στη Συνεταιριστική Τράπεζα.

Ο σύλλογος θα κάνει έκτακτη γενική συνέλευση την προσεχή Δευτέρα 15 Απριλίου, δίνοντας, όπως τονίζει στην ανακοίνωση, «ιδιαίτερη βαρύτητα στον αγώνα για αυξήσεις των μισθών και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των μελών του, αιτήματα που έρχονται να ενωθούν με τη φωνή του Ε.Κ.Ι., της Ο.Τ.Ο.Ε. και της Γ.Σ.Ε.Ε. στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 17ης Απρίλη 2024».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back