ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: «Από 75 εργαζόμενους στην Πολεοδομία, έμειναν 24»

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι ΟΤΑ: «Από 75 εργαζόμενους στην Πολεοδομία, έμειναν 24»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2022, 15:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συναντήσεις με τα σωματεία μηχανικών του Δημοσίου, αλλά και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση και το γενικό γραμματέα του Δήμου Ιωαννιτών Βασίλη Ζωγράφο, είχε ο σύλλογος ΟΤΑ Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από κοινού οι ομοσπονδίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των μηχανικών του δημοσίου, για την κατάσταση που επικρατεί στις πολεοδομίες και γενικά, τις υπηρεσίες δόμησης.

Ο σύλλογος ΟΤΑ παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί στην πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία από 75 εργαζόμενους-ες το 2010, σήμερα έχει 24 μηχανικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.

«Στους υπόλοιπους δήμους του Νομού, η σύσταση υπηρεσιών δόμησης  αν και επιβεβλημένη και από το νόμο, καθίσταται πρακτικά αδύνατη, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού» τονίζει ο σύλλογος, καθώς οι μηχανικοί είναι τοποθετημένοι στις τεχνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου ΟΤΑ, ο κ. Ντακαλέτσης «θα θέσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου» και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ζήτησαν συνάντηση με το δήμαρχο Ιωαννίνων,  την επόμενη εβδομάδα.

Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την επόμενη Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 ενώ ισχύει και η απόφαση των τριών ομοσπονδιών για στάση εργασίας την επόμενη Τετάρτη 23 Μάρτη 9-12.00.

 

           

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back