Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι ΓΑΚ: «Σε επισφαλή λειτουργία»

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι ΓΑΚ: «Σε επισφαλή λειτουργία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2020, 18:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εργαζόμενοι στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, με ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι τα ΓΑΚ «βρίσκονται σε κατάσταση επισφαλούς λειτουργίας» και ότι υπάρχει, μεταξύ άλλων, «παντελής αδυναμία εκτέλεσης προμηθειών από τον ετήσιο προϋπολογισμό» με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά και «να κινδυνεύει η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, του κοινού καθώς και η διατήρηση του πολύτιμου αρχειακού υλικού» όπως τονίζουν.

Το σωματείο εργαζόμενων αναφέρει ακόμα ότι δεν γίνονται προμήθειες για τα βασικά (συντήρηση, πετρέλαιο θέρμανσης κ.α.) και «πολλές βασικές ανάγκες καλύπτονται, στο μέτρο του δυνατού, με προσωπικά έξοδα των συναδέλφων».

Συμπληρώνουν ότι πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, δεν έχει δώσει λύσεις.

«Στη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης δεν μπορούν να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέσα υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια), προκειμένου να λειτουργούν τα Γ.Α.Κ., όπως ορίζει η πρόσφατη υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339/08/09/20 η οποία περιλαμβάνει ειδικά μέτρα για τα Γ.Α.Κ., όπως ο ενδελεχής καθαρισμός των χώρων μελέτης, με σκοπό την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» συμπληρώνουν.

Καταλήγουν τονίζοντας ότι προτίθενται να κινηθούν με κάθε έννομο μέσο «για να προασπίσουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο τη δική μας, όσο και των πολιτών, αλλά και να διασφαλίσουμε τη διατήρηση μίας μοναδικής περιουσίας, του αρχειακού πλούτου της χώρας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3