ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι-ες Market In: Μια επιστολή

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι-ες Market In: Μια επιστολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2023, 15:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εργαζόμενοι-ες του Market In που επέστρεψαν τελικά στις δουλειές τους, 7 χρόνια μετά την απόλυση και την έναρξη του δικαστικού τους αγώνα, απευθύνουν μια επιστολή, η οποία έχει ως εξής:

Χαιρετίζουμε από καρδιάς τους συναδέλφους μας σε όλα τα καταστήματα των Ιωαννίνων και όλης της χώρας! 
Τους  περισσότερους δε σας γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά είναι σαν να σας  ξέρουμε χρόνια! Γιατί κι εμείς έχουμε δουλέψει στα ίδια πόστα, στα ίδια  ράφια, στα ίδια ταμεία, στις ίδιες αποθήκες, όποιον και να είχαμε για  εργοδοσία ακόμα και τα τελευταία χρόνια που παλεύαμε να πάρουμε πίσω τις  δουλειές μας στη συγκεκριμένη εταιρεία.
Να είστε σίγουροι και  σίγουρες ότι έχουμε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον το δικό μας και των  παιδιών μας. Βιώνουμε την ίδια ανασφάλεια για τα δύσκολα που έχουμε  μπροστά μας.
Είμαστε από την ίδια πλευρά και απέναντι μας είναι το  εχθρικό κράτος και οι μονοπωλιακοί όμιλοι που στο δίλημμα «ή τα κέρδη  τους ή οι ζωές μας» έχουν επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια, «τα κέρδη  τους».
Εμείς που στο ίδιο δίλημμα επιλέγουμε τις ζωές μας,  επιλέξαμε να παλέψουμε, να οργανωθούμε, να ενωθούμε με χιλιάδες  εργαζόμενους στο Νομό και τη χώρα, μέσα από τον κοινό αγώνα στα σωματεία  μας και άλλους μαζικούς φορείς για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.
Ξέραμε πως δε θα ήταν εύκολο, η νικηφόρα έκβαση του αγώνα μας δεν ήταν καθόλου σίγουρη.
Το  μόνο σίγουρο όταν ξεκινούσαμε τον κοινό μας αγώνα, ήταν ότι αν δεν το  κάναμε, θα γυρίζαμε σπίτι στα παιδιά μας με σκυμμένο κεφάλι.
Αν  δεν αγωνιζόμασταν, θα είχαμε χαρίσει τους κόπους μηνών και χρόνων, τα  μεροκάματα και τις ασφαλιστικές μας εισφορές και το δικαίωμα μας στη  δουλειά.
Αν δεν αγωνιζόμασταν και δε συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε,  θα είμαστε σε χειρότερη θέση σε όποιο σούπερ μάρκετ κι αν δουλέψουμε, σε  όποια δουλειά και αν κάνουμε, σε όποια πόλη!
Σε αυτόν τον όμορφο και δίκαιο αγώνα σας καλούμε κι εσάς!
Καλώς σας βρήκαμε συναδέλφισσες και συνάδελφοι!

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back