ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενες συλλαμβάνονται γιατί αντιδρούν σε απολύσεις

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενες συλλαμβάνονται γιατί αντιδρούν σε απολύσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2018, 18:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ (ΤΕ Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας) κατηγορεί κυβέρνηση και αστυνομία ως «όργανο καταστολής των κινητοποιήσεων και όσων διαμαρτύρονται για το στενό κοστούμι των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων που έχει ράψει χρησιμοποιώντας το πατρόν των προηγούμενων κυβερνήσεων και θέλει να το φορέσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και στην ‘μεταμνημονιακή εποχή’». 

Αναφέρεται σε δύο απολύσεις στα σούπερ μάρκετ Express και Smart Market, δύο μητέρες συγκεκριμένα που αντέδρασαν στις απολύσεις και «απομακρύνθηκαν από το χώρο εργασίας τους και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης και ασφαλιτών».

Το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα γεγονότα αυτά δεν είναι μεμονωμένα και την αστυνομική καταστολή την ζούνε όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα Γιάννενα αλλά και όσοι αγωνίζονται σε όλη τη χώρα ενάντια στη πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζουν οι αστικές κυβερνήσεις και στόχο έχει την στήριξη των επιχειρηματικών κερδών».

Από την άλλη, το κόμμα απευθύνεται και στο… ταξικό αίσθημα της αστυνομίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών αντιμετωπίζει τα ίδια βάσανα που αντιμετωπίζουν όλες οι λαϊκές οικογένειες. Εξάλλου οι περισσότεροι προέρχονται από εργατικές και αγροτικές οικογένειες, από υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους και όχι από την πλουτοκρατία και τα μεγάλα τζάκια. Το συμφέρον τους λοιπόν δεν είναι να συλλαμβάνουν, να ρίχνουν χημικά, να σηκώνουν γκλομπ, να τρέχουν πίσω από τα κελεύσματα της εργοδοσίας και να βάζουν εμπόδια στο δικαίωμα που έχει ο λαός να αγωνίζεται».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back