Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργατικό Κέντρο: «Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις»

Εικόνα του άρθρου Εργατικό Κέντρο: «Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2019, 16:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι οικογένειας, ο ξυλοδαρμός του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και η σύλληψή του, καθώς και η προφανής αστυνομική βία που επιχειρεί να καλύψει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, υποπίπτουσα σε αλλεπάλληλες επικοινωνιακές «γκέλες», προκαλούν αντιδράσεις.

Το  Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Η ένταση της κρατικής καταστολής πάει χέρι – χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Η απόπειρα περιορισμού των διαδηλώσεων, οι πλαστικές σφαίρες ή οι ‘μικρές ελαστικές  μπάλες’ που επικαλείται η αστυνομία ότι χρησιμοποίησε σε πρόσφατη επιχείρηση στο Κουκάκι, δείχνουν περίτρανα ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» έχει στόχο τον ‘εχθρό λαό’, έχει στόχο το εργατικό λαϊκό κίνημα, την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που παλεύουν για το δίκιο τους, για το μεροκάματό τους, συνολικότερα για τα δικαιώματά τους» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Η βίαιη καταστολή, ο περιορισμός των διαδηλώσεων, οι απόπειρες να χτυπηθεί το δικαίωμα της απεργίας είναι σχέδιο που θα σκοντάψει στην αποφασιστική θέληση και μαχητικότητα του εργαζόμενου λαού» συμπληρώνει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back