ΘΕΑΤΡΟ

«Επτά επί Θήβας» με σύγχρονη ματιά

Εικόνα του άρθρου «Επτά επί Θήβας» με σύγχρονη ματιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2016, 21:24
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια τραγωδία που δεν την βλέπουμε συχνά, ανεβαίνει στις 24 Αυγούστου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον «Φρόντζο». Πρόκειται για το έργο του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας», την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. 

Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις, και έρχεται στα Γιάννενα έχοντας... στην πλάτη της καλές κριτικές. Αν μη τι άλλο, αποτελεί μια καινοτόμα πρόταση.

Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει τον ρόλο του Ετεοκλή. Μαζί του η Νάντια Κοντογεώργη (Αντιγόνη), η Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), ο Γιώργος Καύκας (Άγγελος), ο Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας) και ένας 14μελής χορός.

Λίγα λόγια για το έργο: Η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα είναι το θέμα των «Επτά επί Θήβας». Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης της Θήβας. O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη.

Ο Ετεοκλής -το μόνο από τα δύο αδέρφια που εμφανίζεται επί σκηνής- είναι ο μοναχικός κεντρικός ήρωας της τραγωδίας. Περιστοιχισμένος από τα τείχη της Θήβας, που βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας, προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση, σε μια μάχη καταδικασμένη να καταλήξει χωρίς πραγματικό νικητή.


ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ στο ταμείο, 10 ευρώ το φοιτητικό, το ομαδικό και το άνω των 65 ετών και 8 ευρώ για ΑμεΑ. Τιμή προπώλησης μέσω ηλεκτρονικής κράτησης (έως και 15 ημέρες πριν από την παράσταση): 10 ευρώ. Τιμή προπώλησης: 12 ευρώ. Η προπώληση γίνεται στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (26510 25670), στο βιβλιοπωλείο Αναγνώστης (26510 34911),στο Rock Shop (26510 38276) και μέσω viva.gr, 11876, Tickethour, Public, Seven Spots, Γερμανός, OTE Shops, Reload, Media Markt, Τράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα easypay).



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back