Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επόμενη «γενιά» απάτης: Κρατήσεις δωματίων

Εικόνα του άρθρου Επόμενη «γενιά» απάτης: Κρατήσεις δωματίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2022, 17:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η καινούργια φάση τηλεφωνικού phishing που καταλήγει σε απώλεια χρημάτων, είναι η «κράτηση δωματίων». Μια τέτοια περίπτωση κόστισε 7.890 ευρώ σε τουριστικό κατάλυμα, προ λίγων ημερών, στο Μέτσοβο

Σύμφωνα με την καταγγελία τότε, ένας άγνωστος στις 15 Μαρτίου, επικοινώνησε  με την επιχείρηση λέγοντας ότι δήθεν δεν μπορεί να ολοκληρώσει την  πληρωμή για κράτηση δωματίου.

Κατάφερε να πείσει τον ιδιοκτήτη, να του παραχωρήσει κωδικούς  τραπεζικής κάρτας και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού και τελικά, να του  πάρει συνολικά 7.890 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμούς των  αναζητούμενων...

Η Αστυνομία Ηπείρου εφιστά την προσοχή των υπευθύνων τουριστικών καταλυμάτων, περιγράφοντας τα εξής:

«Επιτήδειοι επικοινωνούν με τουριστικά καταλύματα προσποιούμενοι ότι επιθυμούν να προβούν σε κράτηση δωματίων» και στη συνέχεια, προφασίζονται αδυναμία ολοκλήρωσης της συναλλαγής και παίρνουν αριθμούς και κωδικούς PIN τραπεζικών καρτών ή τους προσωπικούς κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Και μετά, κάνουν αναλήψεις…

Οπότε, η αστυνομία συμβουλεύει το απλό, ότι δεν δίνουμε ποτέ, σε κανέναν άγνωστο, για κανένα λόγο, ειδικά τηλεφωνικά, αριθμούς, PIN, κωδικούς κ.λπ. και δεν κάνουμε ποτέ «κλικ» σε συνδέσμους που στέλνονται από άγνωστες πηγές ή αποστολείς, ενώ πάντα ελέγχουμε αν τα mail που παρακινούν σε κάποια τέτοια κίνηση είναι αξιόπιστα ή όχι.   

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα « Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back