ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιτροπή περιβάλλοντος: άλλη μία «μάχη»

Εικόνα του άρθρου Επιτροπή περιβάλλοντος: άλλη μία «μάχη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2021, 21:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο νέος πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης βρέθηκε στο στόχαστρο παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση» εκφράζουν την ανησυχία τους για τις δύο κατεπείγουσες συνεδριάσεις της επιτροπής που έγιναν –η μία διά περιφοράς. Η «Αριστερή Παρέμβαση» κάνει λόγο για «υποβάθμιση των αρμοδιοτήτων και του πολιτικού ρόλου της επιτροπής» και για «συρρίκνωση της ενημέρωσης και της διαλεκτικής σχέσης», ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορεί τον κ. Γοργόλη για «αντιδημοκρατικό κατήφορο της περιφερειακής αρχής» και για «’νέα ήθη’».

Ο αντιπεριφερειάρχης δεν άφησε αναπάντητες τις αιτιάσεις των δύο παρατάξεων, όπως αυτές καταγράφηκαν και σε δημόσιες ανακοινώσεις τους.

Καταρχάς, υπεραμύνεται της νομιμότητας της διά περιφοράς συνεδρίασης (η νομιμότητα πάντως δεν αμφισβητήθηκε από τις παρατάξεις) επικαλούμενος την πανδημία. «Την περίοδο αυτή οφείλουμε, στο πλαίσιο της ευελιξίας που μας παρέχει η κείμενη νομοθεσία, να ασκούμε τις αρμοδιότητές μας με γνώμονα την κάλυψη και εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής μας κοινωνίας, αποφεύγοντας την όποια επικίνδυνη κατάσταση» τονίζεται

Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει τα όσα υποστήριξαν οι παρατάξεις «νόμω και ουσία αβάσιμα» και «επιστρέφει» τα βέλη, υποστηρίζοντας: «Η περιφερειακή αρχή και η παρούσα Επιτροπή Περιβάλλοντος παρήγαγαν, παράγουν και θα παράγουν έργο για την Ήπειρο, παρά τις όποιες [δυστυχώς επαναλαμβανόμενες όπως φαίνεται] προσπάθειές σας ‘…να μη γίνει τίποτα…’ στον τόπο μας».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back