Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων… με πανηγύρια»

Εικόνα του άρθρου «Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων… με πανηγύρια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2020, 23:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για μετατροπή της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων σε επιτροπή κοινωνικών υποχρεώσεων κατηγορεί την περιφερειακή αρχή Ηπείρου η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπ. Ριζόπουλο.

Σε σχετική ανακοίνωση, η παράταξη αποδίδει τον χαρακτηρισμό περί «επιτροπής κοινωνικών υποχρεώσεων» στον περιφερειακό της σύμβουλο και μέλος της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων Ευστάθιο Νάνο. Στην εν λόγω επιτροπή προεδρεύει η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου.

«Η συγκεκριμένη επιτροπή επικεντρώνεται μόνο στην επιδότηση διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων, πανηγυριών κα» τονίζεται. Με αφορμή πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής, ο κ. Νάνος «ζήτησε και ανάγκασε την κα Νάκου να συναινέσει στον προγραμματισμό της επόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέματα στην ημερήσια διάταξη σοβαρά ζητήματα» όπως είναι οι ενέργειες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, η λειτουργία των σχολείων και το προσφυγικό.

Στην ανακοίνωση των «Οριζόντων» σημειώνεται ότι και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Πρέντζας συμφώνησε όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη, κ. Ματσίρας από την Πρέβεζα.

Η παράταξη «υπενθυμίζει» ακόμα ότι το περιφερειακό συμβούλιο έχει να συνεδριάσει σχεδόν δύο μήνες ενώ η διοίκηση ασκείται πια μόνο μέσα από την οικονομική επιτροπή «χωρίς καμία ‘πυξίδα’ πολιτικής» όπως αναφέρει. Τέλος, κλείνει την παρέμβασή της, προτρέποντας την αντιπεριφερειάρχη κα Νάκου να αντιληφθεί ότι «στη νέα τάξη πραγμάτων χρειάζονται άλλα μυαλά και όχι αυτά της περιφερειακής αρχής στην οποία υπηρετεί ως αντιπεριφερειάρχης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back