ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Επιτροπή Κατοίκων Μάτσικα κατά υποψήφιου βουλευτή

Εικόνα του άρθρου Επιτροπή Κατοίκων Μάτσικα κατά υποψήφιου βουλευτή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2023, 17:12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Μανταλόβας, με ανακοίνωσή του, πήρε σαφέστατη θέση κατά της αλλαγής της οριοθέτησης της λίμνης Παμβώτιδας, κατηγορώντας παράλληλα τους κυβερνώντες ότι «τάζουν ουσιαστικά οικόπεδα με θέα την Παμβώτιδα, την ίδια ώρα που δήθεν κόπτονται για την προστασία της». Το ζήτημα της αλλαγής της οριοθέτησης το είχε ανοίξει πριν από ενάμιση χρόνο περίπου η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα, ασκώντας και τις ανάλογες πιέσεις.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του κ. Μανταλόβα για την ανάγκη προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας, μια άλλη ανακοίνωση ήρθε να… κηρύξει τον υποψήφιο βουλευτή και πρώην αντιδήμαρχο Ιωαννίνων «ανεπιθύμητο στην περιοχή του Μάτσικα». Η ανακοίνωση αυτή φέρει την υπογραφή της «Επιτροπής Κατοίκων του Μάτσικα», η οποία εκφράζει την αγανάκτησή της για τον «συγκεκριμένο κύριο». Μάλιστα, η εν λόγω επιτροπή, ξεπερνώντας τα όρια του πολιτικού ευπρεπισμού, «προτείνει» την επόμενη φορά ο κ. Μανταλόβας «να κατέλθει υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα. Ίσως εκεί φανεί περισσότερο χρήσιμος».

Η επιτροπή του καταλογίζει ότι «μιλάει με θράσος για το μείζον θέμα της οριοθέτησης και αφήνει αιχμές για τις περιουσίες μας και την αξιοποίησή τους». Του καταλογίζει ακόμα ότι ως πρώην αντιδήμαρχος «φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης διαχρονικά για τη μη υλοποίηση του έργου του πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου από την πλ. Μαβίλη μέχρι το Πέραμα, ο άνθρωπος που ‘πολέμησε’ ένα αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας, αγνοώντας επιδεικτικά και για χρόνια τις θέσεις των κατοίκων».

Βέβαια, ο σχεδιασμός του πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου έγινε βάσει της οριοθέτησης που ισχύει, με τις ιδιωτικές εκτάσεις να τελούν υπό καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Βάσει της νομοθεσίας, το περασμένο καλοκαίρι, η νυν δημοτική αρχή Ιωαννίνων αποφάσισε να προχωρήσει στην επίδοση της πράξης αναλογισμού στους ιδιοκτήτες για τμήματα εκτάσεων που βρίσκονται στην παρόχθια ζώνη από την περιοχή του Μάτσικα μέχρι το Πέραμα.

Η «επιτροπή κατοίκων» του Μάτσικα ξεκαθαρίζει τέλος ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί τόσο για την προστασία των περιουσιών μας, όσο και για να γίνει το μεγάλο έργο του ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου» και αναρωτιέται… αν οι απόψεις του κ. Μανταλόβα εκφράζουν κι άλλους υποψήφιους βουλευτές. Προφανώς όχι για καλό, αλλά για να κηρυχθούν κι αυτοί «ανεπιθύμητοι στην περιοχή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back