Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιτέλους, νίκη

Εικόνα του άρθρου Επιτέλους, νίκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2022, 21:54
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ πήρε επιτέλους πολύτιμη νίκη, επί του Αστέρα Τρίπολης, με ανατροπή: 2-1 έδειξε ο πίνακας στο τέλος του ματς που σηματοδότησε την επιστροφή, ως αντιπάλου, του Ηρακλή Μεταξά, στους «Ζωσιμάδες». 

Το πρώτο μέρος είχε φάσεις και για τις δύο ομάδες. Στην πιο κοντινή σε γκολ, ο Τίλικα έδωσε στον Σόρια και αυτός έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική μεριά των διχτύων του Αθανασίου.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και ο Ροσέρο δοκίμασε ψαλίδι στο 44’, ο Τσιφτσής όμως μπλόκαρε.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, έγινε μια μπαλιά από το κέντρο, ο Ρεγκίς πέρασε ανάμεσα στα δύο στόπερ του ΠΑΣ και βρέθηκε τετ α τετ με τον Αθανασίου, τον οποίο πλάσαρε έγκαιρα και επιτυχημένα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ΠΑΣ έκανε «τσαφ» στο κέντρο, ο Αστέρας έφυγε με τρεις στην επίθεση και ευτυχώς ο Καραχάλιος έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Το πρόβλημα στον ΠΑΣ ήταν ορατό στα μετόπισθεν. Στο 50’ ο Παντελάκης ουσιαστικά έδωσε ένα κόρνερ στον Αστέρα, σε μια φάση που φαινόταν ακίνδυνη, το οποίο ευτυχώς πέρασε ακίνδυνα.

Στο 62 ο ΠΑΣ επέστρεψε στο ματς με τον Μπάλαν. Στην πρώτη στρωτή επίθεση του ΠΑΣ, οι παίκτες του άλλαξαν τρεις πάσες στην περιοχή του Αστέρα και ο Μπάλαν –που είχε μπει μόλις δύο λεπτά πριν στο ματς- έκανε το σωστό πλασέ από το κέντρο της μικρής περιοχής, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 71’ ο Μορέιρα έκανε ωραία προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή αλλά ο Τσιφτσής απέκρουσε στην κλειστή του γωνιά. Στο κόρνερ, ο Ροσέρο, μετά από σύγχυση στην περιοχή του Αστέρα, έστειλε τη μπάλα από κοντά, στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 76’ ο Φοφανά, άλλη μια αλλαγή του Στάικου, έβαλε μπροστά τον ΠΑΣ, βρισκόμενος στη σωστή θέση και παίρνοντας το «ριμπάουντ» από την ασταθή απόκρουση του Τσιφτσή: 2-1.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος (55' Λώλης), Μπιλμπάο (61' Φοφανά), Μορέιρα, Ροσέρο (88'Λιάσος), Παμλίδης (61' Μπάλαν), Εραμούσπε, Τζίμας.

Αστέρας: Τσιφτσής, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκαρντάβσκι (64' Ντομίνγκες), Στάνκο, Μουνάφο (83' Ιγκλέσιας), Σίτο, Ρίτζις, Τιλίκα (35' Ριέρα), Μπαρτόλο (46' Ασιέρ).




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back