Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστροφή των εξαγγελιών… μία μέρα μετά

Εικόνα του άρθρου Επιστροφή των εξαγγελιών… μία μέρα μετά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2023, 17:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι άφησε πίσω της η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κλιμακίου υπουργών, υφυπουργών και στελεχών για την Παμβώτιδα; Τι άφησε γενικά πίσω της αυτή η τετραετία της ΝΔ για τη λίμνη των Ιωαννίνων;

Όχι πολλά πράγματα.

Μια ειδική περιβαλλοντική μελέτη που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση τυπικά μέχρι 30 Απριλίου αλλά δημόσια διαβούλευση δεν γίνεται (ενόψει εκλογών), την υπό εξέλιξη προμήθεια ενός αμφίβιου μηχανήματος κοπής καλαμιώνων (ο σχετικός διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε αυτή την εβδομάδα) και δύο εξαγγελίες: την επικείμενη προμήθεια ενός ηλεκτροκίνητου πλοιαρίου για ελεγκτικούς σκοπούς και τη μετασκευή των πλοιαρίων της λίμνης σε ηλεκτροκίνητα, με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.

Οι εξαγγελίες αυτές έγιναν από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά κατά τη χτεσινή εκδήλωση παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος παρουσία του πρωθυπουργού.

Προφανώς, οι «εξαγγελίες» αυτές δεν αρκούσαν. Γι αυτό και ο κ. Αμυράς επέστρεψε σήμερα για να επικοινωνήσει… τις εξαγγελίες αυτές. Και ως τόπο επέλεξε το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων.

Κι αυτό επειδή το ηλεκτροκίνητο πλοιάριο που θα προμηθευτεί ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΑ), θα παραχωρηθεί στην Αστυνομία για να εκτελεί περιπολίες για την πάταξη της λαθραλιείας κι άλλων περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο ΟΦΥΠΕΚΑ θα προμηθευτεί συνολικά 40 ηλεκτροκίνητα σκάφη για προστατευόμενες περιοχές της χώρας, με χρηματοδότηση 36 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ένα από αυτά θα πλεύσει στη λίμνη Παμβώτιδα (όταν γίνει και όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός).

Η παραχώρηση του ηλεκτροκίνητου σκάφους πρόκειται να υλοποιηθεί με τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΦΥΠΕΚΑ και την ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Περιβάλλοντος. Προφανώς, θα πρέπει να υπάρξει και εκπαιδευμένο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στην οδήγηση σκαφών.

Ο κ. Αμυράς εκτιμά πάντως ότι με το ηλεκτροκίνητο σκάφος και με τη μετασκευή των πλοιαρίων της λίμνης σε ηλεκτροκίνητα (για τα οποία, παρεμπιπτόντως, αναμένονται λεπτομέρειες για το πώς και το πότε) «τα Ιωάννινα γίνονται πιο πράσινη και πιο ασφαλής πόλη».

* Ο κ. Αμυράς σε μια φωτογραφική στιγμή με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Ηπείρου Βασίλη Μουσελίμη, τον αστυνομικό διευθυντή Ιωαννίνων Γιώργο Αζέλη, τον διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, Αστυνόμο Α' Γιάννη Κοκκίνη. Τον υφυπουργό συνόδευσαν η προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου Κατερίνα Χιωτέλλη και ο σύμβουλος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Προστατευόμενων Περιοχών Παναγιώτης Νίτας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3