ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστροφή στην καθημερινότητα...

Εικόνα του άρθρου Επιστροφή στην καθημερινότητα...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2016, 00:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι σεισμολόγοι καθησυχάζουν, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, που συνεδρίασε εκ νέου πριν από λίγη ώρα, καθησυχάζει επίσης, και η πόλη προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της. Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι θα σταματήσουμε από αυτή τη στιγμή να κουνιόμαστε.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, θα υπάρξουν, σύμφωνα πάντα με τους σεισμολόγους, μετασεισμοί μικρής έντασης μέχρι να εκτονωθεί το σεισμικό φαινόμενο. «Δεν πρέπει να πανικοβάλλεται κανείς. Οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι ότι δεν θα έχουμε σεισμό όπως του Σαββάτου» τόνισε. Με την ηρεμία να έχει επέλθει σε επίπεδο αρχών, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από την Τετάρτη, ενώ αύριο θα ανοίξουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες όπως επίσης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μόνη εξαίρεση το Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο θα μείνει κλειστό μέχρι και την Τετάρτη, μετά από απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι έλεγχοι, που έχουν γίνει στα περισσότερα δημόσια κτίρια από τα συνεργεία του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) Κοζάνης, έδειξαν ότι δεν υπάρχουν ζημιές σε κτίρια, με εξαίρεση το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, το οποίο θα μείνει κλειστό αυτή την εβδομάδα.

Όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, συμφωνήθηκε με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης να υπάρχει ενημέρωση στα παιδιά για ενδεχόμενους μετασεισμούς.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back