ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Eπιστημονικές δράσεις για το bio design

Εικόνα του άρθρου Eπιστημονικές δράσεις για το bio design
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2024, 21:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σειρά από σεμινάρια, διαλέξεις και workshops με επίκεντρο το bio design και τη χρήση βιο-υλικών στην αρχιτεκτονική και τον βιομηχανικό σχεδιασμό διοργανώνει μέσα στον Απρίλιο το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας Fab Lab Ioannina (στο ΚΕΠΑΒΙ, Εργαστήριο 119).

Η σειρά δράσεων Biodesign απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν νέες μεθόδους για την επίτευξη αειφορίας στον σχεδιασμό και την κατασκευή και στοχεύει στην ενημέρωση των συμμετεχόντων αλλά και του ευρύτερου κοινού πάνω στα βιο-υλικά και στην ανάπτυξη της κουλτούρας της βιωσιμότητας μέσω της προώθησης της συγκεκριμένης τεχνογνωσίας με open-source πρακτικές στο πλαίσιο του citizen science.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες-ουσες θα αποκομίσουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων στον τομέα των βιο-υλικών και της δημιουργικής τους αξιοποίησης, μέσω διαλέξεων και πρακτικών σεμιναρίων. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των δράσεων θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις και διαδραστικές συνεδρίες.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δράση 1: «Seed-Grow-Harvest»

Θεματική: «Βιο-υλικά: Εναλλακτικές προσεγγίσεις στη βιωσιμότητα και την αειφορία»

12 Απριλίου / 19:30: Διάλεξη «Working with Scoby: A material-driven approach for local resilience». Ομιλήτρια η Emma Sicher / Matters of Activity - (www.matters-of-activity.de)

13 Απριλίου / 19:30: Διάλεξη: «On scaffolds and scales - textile strategies for biodesign». Ομιλητής ο Bastian Beyer / Matters of Activity - (www.matters-of-activity.de)

Δράση 2: Εργαστήριο Σχεδιασμού και Κατασκευής: Myco Panel

Θεματική: «Πρακτική εφαρμογή του βιο-υλικού Μυκηλίου για τη δημιουργία αντικειμένων»

Στις 13-14 Απριλίου και στις 20-21 Απριλίου

Εισηγητές: Χρήστος Κουρτίδης, Δήμητρα Αλμπάνη-Λέκκα, Ευάγγελος Πανταζής.

Δράση 3: Animal Structures

Θεματική: «Σχεδιάζοντας για έμβια όντα - Εφαρμογές του biodesign»

20 Απριλίου / 19:30:

Διάλεξη «Yfaloid- Προτυποποίηση και ανάπτυξη υποβρυχίων συστημάτων τεχνητών υφάλων». Ομιλητής ο δρ. Eυάγγελος Πανταζής (Topotheque Design Studio)

Διάλεξη: «Καινοτόμες εμβιομηχανικές εφαρμογές διευρύνουν τα όρια της κτηνιατρικής επιστήμης». Ομιλητής ο Χάρης Κολιός (Biovet3d).

Για περισσότερες πληροφορίες στα email: fablab@ioa.gr, mycopanel@gmail.com.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back