ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίσκεψη Κικίλια στα Γιάννενα: Μια διαρκής εθιμοτυπία

Εικόνα του άρθρου Επίσκεψη Κικίλια στα Γιάννενα: Μια διαρκής εθιμοτυπία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2024, 15:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Βασίλης Κικίλιας, αυτή την περίοδο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επισκέφθηκε τα Γιάννενα.

Συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και αντάλλαξαν τα απολύτως απαραίτητα.

Δηλαδή, ο κ. Καχριμάνης είπε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, ότι μίλησε με τον κ. Κικίλια για χιόνια, πλημμύρες και πυρκαγιές και ότι η συνεργασία των αρχών εδώ (στην Ήπειρο) είναι άψογη.

Ο κ. Καχριμάνης είπε ακόμα ότι «Όλα είναι θέμα συνεργασίας, θέμα δουλειάς γιατί μπορεί να συμβεί κάτι, το οποίο, όπως έγινε στη Θεσσαλία, που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσεις», αναπαράγοντας το κυβερνητικό επιχείρημα για τα αίτια και τα αιτιατά των πλημμυρών.

Ο δε κ. Κικίλιας είπε από την πλευρά του ότι «η πρόληψη είναι ανώτερη της αντιμετώπισης» δίνοντας έτσι μια αθέλητη… απάντηση στα πράγματα που «δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις» και συνέχισε με τα υπαρκτά, σοβαρά, αλλά και κοινότοπα: «Η Κλιματική Κρίση είναι εδώ, γεννά πολλές φορές ανυπέρβλητες συνθήκες και εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να πάμε νωρίς και να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις, να ενημερώσουμε τον κόσμο, το έχει κάνει πολλά χρόνια εδώ ο περιφερειάρχης με επιτυχία, η ισχύς είναι εν τη ενώσει».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν έγινε καμία νύξη σε ένα σοβαρότατο ζήτημα ρύπανσης που αντιμετωπίζουν τα Γιάννενα, την αιθαλομίχλη.

Ωστόσο, ανάμεσα στις αρμοδιότητες του υπουργείου του κ. Κικίλια, είναι η εξής: «Μεριμνά, μέσω των εμπλεκομένων Φορέων του Εθνικού Μηχανισμού για την ασφάλεια και προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως, του δασικού πλούτου της Χώρας, καθώς και της πολιτιστικής κληρονομιάς, από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και λοιπών καταστροφών».

Η αιθαλομίχλη δεν είναι ένα «έκτακτο φαινόμενο» ωστόσο είναι ένα διαρκές πρόβλημα, που η Περιφέρεια Ηπείρου επιμένει να μην το συζητάει ποτέ δημόσια και να μην το θέτει ως τέτοιο, παρότι βαραίνει την πόλη, τους χειμωνιάτικους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back