πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επισκέψεις από την Κωνσταντινούπολη

Εικόνα του άρθρου Επισκέψεις από την Κωνσταντινούπολη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2024, 16:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον διευθυντή του Ζωγράφειου Λυκείου - Γυμνασίου της Κωνσταντινούπολης και άρχοντα Ρεφερενδάριο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Γιάννη Δεμιρτζόγλου και τη σύζυγό του, διευθύντρια των Εκπαιδευτριών Μαντουλίδη Άσπα Χασιώτη, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η επίσκεψη και μια σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζει το Ζωγράφειο στα Γιάννενα την εβδομάδα της δικαινησίμου, ακριβώς μετά το Πάσχα του 2025 και η συμμετοχή του Δήμου σε αυτές.

Στη συζήτηση πήραν επίσης μέρος ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Μηνάς Πασχόπουλος, ο σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα τουρισμού Στέφανος Ζέρβας και ο δικηγόρος Γιάννης Παπαδημητρίου, κάτοχος του βραβείου Ιπεκτσί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, «υπήρξε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων η οποία κατέληξε στη συμφωνία μια πιο οργανωμένης συζήτησης στο μέλλον, με στόχο μέσω της διπλωματίας των πόλεων τα Γιάννενα να αναπτύξουν ξανά ισχυρούς δεσμούς τόσο με τους Έλληνες όσο και με τους μουσουλμάνους της Πόλης».

Ο κ. Μπέγκας δήλωσε σίγουρος ότι «με αφορμή τη σημερινή συνάντηση ανοίγεται ένας νέος δρόμος για να αναδειχτεί η πολυπολιτισμικότητα των Ιωαννίνων και στην Τουρκία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3