Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 4-01-2021, 20:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας επισημοποιεί την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης από 11 Ιανουαρίου, αλλά μόνο για  νηπιαγωγεία-δημοτικά.

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ανωτέρω σχολεία καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8/1/2021 (δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την 8/1/2021). Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, η κυβέρνηση διατεινόταν δια του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες», πριν καν αποφανθούν οι ειδικοί. Η ανακολουθία ολοκληρώθηκε σήμερα, με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Θα ισχύσουν:

  • διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών),
  • για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.
  • Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς. Ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για κορονοϊού και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. Θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Μέσα στη βδομάδα, θα ανακοινωθεί μείωση στην ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «οι σημερινές συνθήκες μάς επιτρέπουν να ξεκινήσουμε σταδιακά το άνοιγμα των σχολείων μας, στη βάση εισήγησης των ειδικών και με πρώτο βήμα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά, δεδομένων και των ιδιαίτερων κοινωνικών και ψυχοσυναισθηματικών αναγκών των μικρών μας μαθητών, καθώς και τη συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των ειδικών μας σχολείων».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa