Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει στο δημοψήφισμα η Σκωτία

Εικόνα του άρθρου Επιμένει στο δημοψήφισμα η Σκωτία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2017, 16:28
ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος η πρώτη υπουργός της Σκωτίας και ηγέτιδα του SNP, Νίκολα Στέρτζον. «Επαφίεται στη Σκωτία να επιλέξει το μέλλον της» ώστε «να μην συρθεί εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από μια συντηρητική κυβέρνηση που ακολουθεί την οδό ενός σκληρού, καταστροφικού Brexit. Το δημοψήφισμα θα γίνει», τόνισε από το βήμα του συνεδρίου  του κόμματος χθες, η Στέρτζον, καλώντας παράλληλα την Τερέζα Μέι να σεβαστεί τη θέση του σκωτσέζικου κοινοβουλίου

«Επαφίεται στη Σκωτία να επιλέξει το μέλλον της» ώστε «να μην συρθεί εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από μια συντηρητική κυβέρνηση που ακολουθεί την οδό ενός σκληρού, καταστροφικού Brexit. Το δημοψήφισμα θα γίνει», τόνισε από το βήμα του συνεδρίου η Στέρτζον.

Η επικεφαλής του SNP προκάλεσε την οργή του Λονδίνου όταν ανακοίνωσε, την περασμένη εβδομάδα, ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση της Σκωτίας στα τέλη του 2018 ή τις αρχές του 2019.

Η Μέι έσπευσε να εξηγήσει ότι «η στιγμή δεν είναι κατάλληλη» για κάτι τέτοιο και ότι η χώρα θα πρέπει να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις για το Brexit που προμηνύονται δύσκολες. «Θα ήταν πλήγμα για τη δημοκρατία» να μπλοκαριστεί το δημοψήφισμα από το Λονδίνο, είπε η Στέρτζον, καταγγέλλοντας την «αδιαλλαξία και τη συγκαταβατικότητα» της Μέι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back