Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιμελητήριο-Πανεπιστήμιο: με στόχο ένα μνημόνιο συνεργασίας

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο-Πανεπιστήμιο: με στόχο ένα μνημόνιο συνεργασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2023, 01:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση με τον αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Δια Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας Ξ. Μπήτσικα και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (και υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ) Δημήτρης Δημητρίου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενός προτεινόμενου μνημονίου συνεργασίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συγκροτηθεί άμεσα μια κοινή ομάδα εργασίας για να καταλήξουν στο τελικό σχέδιο της συνεργασίας τους.

Κυρίαρχα θέματα στη συνάντησή τους ήταν ο σχεδιασμός και η  δημιουργία κοινών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, η συνεργασία μεταξύ φορέων του Επιμελητηρίου και ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων και η  μεταφορά τεχνογνωσίας, όπως και η υποβολή προτάσεων σε συγχρηματοδοτούμενα εθνικά, ευρωπαϊκά ή διεθνή προγράμματα.

Καταγράφεται επίσης η πρόθεση των δύο πλευρών για δημιουργία παρατηρητηρίου επιχειρηματικότητας και για συνεργασία με στόχο την ανάπτυξης της εφαρμογής (e-ergasia) του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για την αναζήτηση εργασίας των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε επιχειρήσεις του νομού.

Το σύνολο του προτεινόμενου μνημονίου συνεργασίας θα αναλυθεί από την κοινή ομάδα του Πανεπιστημίου και του Επιμελητηρίου και θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3