Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: «Δεν είναι λύσεις»

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο Ιωαννίνων: «Δεν είναι λύσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2020, 16:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του, θεωρεί ότι το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως το ανακοίνωσε η κυβέρνηση με τη μέθοδο click away δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως λύση «των διογκωμένων προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του, ότι το Επιμελητήριο «από την πρώτη στιγμή της έναρξης της πανδημίας τόνισε ότι πάνω από όλα και από κάθε άποψη σημασία έχει η προστασία του υπέρτατου αγαθού του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή και αυτό υποστηρίζουμε ακόμη και σήμερα».

Ζητάει να επανεξεταστεί η λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων του λιανεμπορίου που ούτε διαθέτουν e-shop και επομένως, δεν μπορούνε να στηρίξουν το «εξ αποστάσεως».

«Αντί να δοθεί η δυνατότητα και στις μικρές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν έστω με περιοριστικά μέτρα, προχωρά μόνο σε μια μικρή διόρθωση κυρίως στα καταστήματα e-shop, αγνοώντας ότι η επιχειρηματικότητα λειτουργεί ενιαία και όχι αποσπασματικά στην αλυσίδα της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα μη λαμβάνοντας υπόψη όλες τις υποχρεώσεις που δεν έχουν ανασταλεί και καλούνται να αποπληρώνουν καθημερινά, επιχειρήσεις με λουκέτα στις εισόδους τους» καταλήγει.

Επιπλέον, το Σωματείο Ασημουργών Ιωαννίνων στηρίζει το αίτημα του κλάδου για συμπερίληψη των καταστημάτων στην πρώτη ομάδα λιανικής που θα ανοίξουν από Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3