ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιφυλακτική για πλεονάσματα η Λαγκάρντ-Αισιόδοξος ο Σόιμπλε!

Εικόνα του άρθρου Επιφυλακτική για πλεονάσματα η Λαγκάρντ-Αισιόδοξος ο Σόιμπλε!
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2017, 23:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι διαπραγματεύσεις θα εστιάσουν στον καθορισμό των λεπτομερειών, που αφορούν κυρίως στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό σύστημα της χώρας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και της βιωσιμότητας του χρέους προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Ειδικότερα για τις μεταρρυθμίσεις, είπε πως υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν όταν θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων έχει σημειωθεί πρόοδος και κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.


ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΟΪΜΠΛΕ

«Αισιοδοξώ για συμφωνία με το ΔΝΤ για την Ελλάδα… Είναι πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης από του ΔΝΤ» επισήμανε την Πέμπτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον. 

«Η Ελλάδα έχει καλές προοπτικές να ανακάμψει. Η χώρα μπορεί να σωθεί. Είναι δυνατόν, εάν υλοποιήσει ακόμη και το 50%, ή κάτι περισσότερο, από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Τα όποια νέα προγράμματα στήριξης κρατών μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να συνάπτονται χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου και μόνο υπό ευρωπαϊκή αιγίδα, επισήμανε εξάλλου ο Γερμανός υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back