Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση στεγαστικών δανείων

Εικόνα του άρθρου Επιδότηση στεγαστικών δανείων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2018, 17:54
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου 2019 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο επιδότησης στεγαστικών δανείων για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 8.500 ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Αφορμή για την τοποθέτηση του υπουργού ήταν επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Γιώργου Καρρά, που έκανε λόγο για κυβερνητική παραπληροφόρηση και ζήτησε να επεκταθούν τα μέτρα δικαστικής προστασίας που ισχύουν για τους οφειλέτες με κόκκινα δάνεια και στους εγγυητές. Παράλληλα, υποστήριξε ότι «ενόψει της λήξης του νόμου Κατσέλη θα μείνουν εκτεθειμένοι χιλιάδες οφειλέτες με κόκκινα δάνεια».

«Καμία παραπλάνηση δεν υπήρξε από την κυβέρνηση. Υπάρχει γενική και επαρκής προστασία για όλους. Και για τους πρωτοφειλέτες και για τους εγγυητές» υποστήριξε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε: «Με την επιδότηση του στεγαστικού δανείου που θα καλύπτει το 50% των στεγαστικών δανείων και θα μπορεί να φθάσει ακόμα και στο 95% για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.500 ευρώ, σημαίνει ότι τα δάνεια θα εξυπηρετούνται και δεν θα έχει ανάγκη να πληρώσει ο εγγυητής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back