ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα καυσίμων «το αργότερο σε 2 βδομάδες»

Εικόνα του άρθρου Επίδομα καυσίμων «το αργότερο σε 2 βδομάδες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2022, 17:04
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τον περιορισμό της καλπάζουσας ακρίβειας στα καύσιμα πριν από τέσσερις μέρες, χωρίς να μπορεί να τα εφαρμόσει άμεσα.

Αυτό προκύπτει από τη σημερινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί «το αργότερο σε δύο εβδομάδες», ενώ γίνονται προσπάθειες για «να λειτουργήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Διαβάστε ακόμα: Βενζίνη-άλλη μια πρωτιά ακρίβειας για την Ελλάδα

Σε δύο εβδομάδες βέβαια θα έχει χαθεί ο Μάρτιος για τους δικαιούχους, τη στιγμή που η ταχύτητα αύξησης των τιμών στα καύσιμα επιταχύνθηκε τον τελευταίο μήνα εξαιτίας του πολέμου. Η τάση ήταν ανοδική όμως από το περασμένο καλοκαίρι, παρότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποδώσει όλη την ακρίβεια στον πολεμικό παράγοντα.

Το ενδιαφέρον είναι επίσης ότι η πρώτη μικρή μείωση της τιμής παρατηρήθηκε μόλις προχτές, ακολουθώντας την προ πέντε ημερών κάμψη των τιμών του πετρελαίου. Αντίθετα όμως με αυτό που συμβαίνει όταν το βαρέλι ακριβαίνει, η τιμή δεν έπεσε περισσότερο, όσο μειωνόταν. Και από σήμερα το πρωί, το βαρέλι ξεκίνησε να παίρνει μικρές αυξήσεις και πάλι.

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, τόνισε ότι θα ανοίξει μία πλατφόρμα στο gov.gr στην οποία ο πολίτης θα δηλώνει τον αριθμό του αυτοκινήτου (ένα για κάθε πολίτη). Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι η πλατφόρμα «αναμένεται στις αρχές Απριλίου».

  • Η επιδότηση (για αυτοκίνητο) αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε  39,6 ευρώ.
  • Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50,4 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο).
  • Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back