Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιδίωξη για έναν τουριστικό οργανισμό

Εικόνα του άρθρου Επιδίωξη για έναν τουριστικό οργανισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2020, 12:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ίδρυση ενός τουριστικού οργανισμού επιδιώκουν το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι δύο φορείς, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν, στο πλαίσιο της πιο στενής συνεργασίας, συμφώνησαν οι ξενοδόχοι να εγγραφούν ως μέλη στο Επιμελητήριο, όπως και να γίνει σε πρώτη φάση προσπάθεια σύστασης μια επιτροπής τουρισμού, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια. Απώτερος στόχος είναι η επιτροπή αυτή να εξελιχθεί σε μια μη κερδοσκοπική εταιρία, στα πρότυπα του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, ο οποίος λειτουργεί από το 2008.

Το Επιμελητήριο και η Ένωση Ξενοδόχων αποφάσισαν επίσης την ενεργοποίηση της πλατφόρμας κρατήσεων filoxeno, που έχει δημιουργηθεί ήδη και λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις κρατήσεις.

Στην ατζέντα των δύο φορέων, βρίσκονται ακόμη η διεκδίκηση σύνδεσης της Εγνατίας οδού με το βόρειο τμήμα της πόλης στην περιοχή του Δρίσκου, η υλοποίηση προγραμμάτων τουριστικής προβολής και οι δράσεις για την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους.

Στην πρώτη αυτή τηλε-συνάντηση που εγκαινιάζει τη συνεργασία των δύο φορέων, εκ μέρους του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο πρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου, ο α' αντιπρόεδρος Άκης Παπαρούσης και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Βασιλείου ενώ από την πλευρά της Ένωση Ξενοδόχων συμμετείχε όλο το διοικητικό συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back