Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Επέστρεψε το δώρο Χριστουγέννων, αλλά… προσημειωμένο

Εικόνα του άρθρου Επέστρεψε το δώρο Χριστουγέννων, αλλά… προσημειωμένο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2018, 23:16
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κρούσμα εργοδότη, ο οποίος ζήτησε από εργαζόμενο την επιστροφή του δώρου των Χριστουγέννων έφερε στο φως  το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε συνεργασία με την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος κατήγγειλε στους επιθεωρητές ότι ο εργοδότης του (καταστήματος εστίασης στο Ναύπλιο) απαίτησε να του επιστραφεί το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο είχε καταβάλει μέσω τραπέζης.

Έπειτα από την καταγγελία του εργαζόμενου στο ΣΕΠΕ, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του εργοδότη. 

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επαναλαμβάνει ότι η τήρηση της νομιμότητας στους χώρους δουλειάς και η προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα αυθαιρεσίας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα. 

Το υπουργείο Εργασίας καλεί «τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν, επώνυμα ή ανώνυμα, οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back