Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος

Εικόνα του άρθρου Επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2018, 16:06
ΕΛΛΑΔΑ

Την επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Στη φωτογραφία ο, ένοπλος, πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιωάννης Σαββίδης, εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League, που διεξήχθη στο γήπεδο Τούμπας, Θεσσαλονίκη, Κυριακή 11 Μαρτίου 2018. 

Ο κ. Βασιλειάδης είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να μπορέσει να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου, έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν όμως πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί το πολιτικό κόστος -άλλωστε είναι το τελευταίο που μας απασχολεί- το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες». 

Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο grexit, με αποβολή των ελληνικών ομάδων από τα κύπελλα Ευρώπης: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι. Θα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και συναντήσεις με όλους και όλα είναι στο τραπέζι εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».  Ερωτηθείς για το πώς αντέδρασε η ΟΥΕΦΑ στις εικόνες της Κυριακής, σημείωσε ότι «είναι σοκαρισμένη όπως όλοι μας».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι «θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες ώστε να μην επηρεαστεί η εθνική ομάδα».


ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 868/12-3-2018, είναι η ακόλουθη:
Αποφασίζουμε τη διακοπή επ’ αόριστον διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος SUPER LEAGUE περιόδου 2017-2018, καθώς και των ποδοσφαιρικών αγώνων Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας (SUPER LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE) περιόδου 2017-2018, με άμεση ισχύ από 12/03/2018.
Η ως άνω διακοπή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αυξημένης αντιπαλότητας και το εξόχως τεταμένο κλίμα όπως διαμορφώθηκε με την εμφάνιση αξιωματούχου ομάδας και συγκεκριμένα του προέδρου της γηπεδούχου ΠΑΕ ΠΑΟΚ κου Σαββίδη, να οπλοφορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 11/03/2018 στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ και που απεικονίζεται στο video της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο καθώς και τις εμπρηστικές δηλώσεις των αξιωματούχων κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ιδίως κατά τις τελευταίες αγωνιστικές. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια καθόσον πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back