πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένωση Πυροσβεστών Ιωαννίνων: Ερωτήματα προς τον υφυπουργό

Εικόνα του άρθρου Ένωση Πυροσβεστών Ιωαννίνων: Ερωτήματα προς τον υφυπουργό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2024, 17:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων ζητάει από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλη Τουρνά, διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ειδικότερα, η Ένωση στην επιστολή που έστειλε στον υφυπουργό, καθώς και σε υπουργούς και τον πρωθυπουργό, αλλά και βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, παραπέμπει σε προφορικές νύξεις που είχε κάνει στον κ. Τουρνά κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα τον περασμένο Μάρτιο, ειδικά για την καθυστέρηση της μονιμοποίησης πυροσβεστών, που έχει μετατεθεί για τον Φεβρουάριο του 2025.

«Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται αντιμέτωπο με χρόνια ζητήματα, η μη επίλυση των οποίων επί σειρά ετών έχει σημαντική επίδραση στην επιχειρησιακή επάρκεια του Σώματος και κατ’ επέκταση στην πληρέστερη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος» αναφέρει η Ένωση και συμπληρώνει μεταξύ άλλων ότι οι πυροσβέστες «συστηματικά παρέχουν υπερεργασία μέσω της επιφυλακής που καλούνται ανά πάσα στιγμή για την οποία δεν αμείβονται».

Ζητούν από τον υφυπουργό διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει η μονιμοποίηση των πυροσβεστών, τον Φεβρουάριο του 2025, καθώς και αν θα αποκατασταθούν επαγγελματικά οι συμβασιούχοι, αν θα πάρουν χρηματική αποζημίωση οι πυροσβέστες, αναλογικά με τα οφειλόμενα του ρεπό και άδειες, το οποίο είχε συμβεί στο παρελθόν το 2002-2003 και αν θα υπάρξει νέα ΚΥΑ για την ίση αντιμετώπιση όλων των πυροσβεστών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back