Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένωση Καλλιτεχνών: Άλλη μια κινητοποίηση

Εικόνα του άρθρου Ένωση Καλλιτεχνών: Άλλη μια κινητοποίηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2021, 17:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μια κινητοποίηση διοργανώνει η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου. Αυτή τη φορά, η κινητοποίηση γίνεται στον απόηχο των τελευταίων γεγονότων στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, «με αφορμή την παραβίαση οποιασδήποτε νομικής διαδικασίας και, ούτε κατ' επίφαση, την τήρηση κανόνων μιας υποτυπώδους νομιμότητας στην ανάθεση 40.000€ από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων προς την παράσταση ‘Από γιορτή σε γιορτή- Η Πασκαλιά της Λευτεριάς’» όπως σημειώνεται.

Η Ένωση Καλλιτεχνών καταγγέλλει την «πρωτοφανή επίθεση του Δήμου Ιωαννιτών» προς αυτήν και απευθύνει δημόσια πρόσκληση συμμετοχής στην κινητοποίηση, η οποία θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Στο σημείο που βρισκόμαστε και τη συκοφάντηση που έχουμε δεχτεί στον δίκαιο αγώνα μας για δουλειά με δικαιώματα στην κρίση που βιώνουμεδιεκδικούμε πλέον το αυτονόητο : την εφαρμογή των αρχών της δημοκρατίας που πλήττονται στη βάση τους από την πολιτική των φορέων του Δήμου Ιωαννιτών στον πιο κρίσιμο και ευαίσθητο κλάδο μιας υγιούς κοινωνίας: αυτόν του πολιτισμού» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Οι καλλιτέχνες δε, στέλνουν το μήνυμα ότι «ο πολιτισμός είναι δημοκρατία και ανήκει στους πολίτες, όχι στην εκάστοτε δημοτική αρχή και στους πελάτες της».


Διαβάστε: Από τα «ψεύδη» στα ψεύδη…

* Φωτό από την κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας (Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back