ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένωση Γονέων: Εκλογές στις 3 Μαΐου

Εικόνα του άρθρου Ένωση Γονέων: Εκλογές στις 3 Μαΐου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2023, 17:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χτες Τετάρτη 26 Απριλίου η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών έκανε την εκλογοαπολογιστική της συνέλευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, πιστοποιήθηκαν 47 αντιπρόσωποι (37 στις προηγούμενες εκλογές του 2022) από 23 Συλλόγους Γονέων Σχολείων  με δυναμικό 4.206 (3.590 το 2022) μαθητών. Οι εκλογές θα γίνουν στις 3 Μαΐου στο σχολικό συγκρότημα του Κάστρου.

«Θεωρούμε  ότι είναι μια πολύ ικανοποιητική συμμετοχή που επιβεβαιώνει το αυξημένο κύρος της Ένωσης Γονέων και το ενδιαφέρον μιας μεγάλης μερίδας γονέων για την κατάσταση στην εκπαίδευση» τονίζει και συμπληρώνει ότι υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι «που έκαναν εκλογές αλλά δεν συμπλήρωσαν  το 1/3 για να έχουν  δικαίωμα ψήφου στην Ένωση Γονέων».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Τάσος Τόκας τόνισε στη συνέλευση: «Όλα αυτά τα χρόνια οι γονείς που συμμετέχουμε είτε στο Δ.Σ της Ένωσης,  είτε στα ΔΣ των Συλλόγων των σχολείων,  έχουμε κάνει σοβαρές προσπάθειες  να σπάσουμε  το κατεστημένο, που ήθελε τους Συλλόγους Γονέων και τους γονείς να μην συμμετέχουν ενεργά στα τεκταινόμενα στην εκπαίδευση και στο σχολείο» και πως «ο πλήθος των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήσαμε, των εκδηλώσεων για προβλήματα της εκπαίδευσης και των δημόσιων παρεμβάσεων, τόσο για εκπαιδευτικά όσο και για κοινωνικά ζητήματα, επιβεβαιώνουν ότι το γονεϊκό κίνημα στην πόλη μας μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διεκδίκηση – απαίτηση μιας σύγχρονης εκπαίδευσης για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής μας».

Τέλος ο κ. Τόκας τόνισε ότι «Θέτουμε στην κρίση σας τα πεπραγμένα με  τη βεβαιότητα ότι το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές της επόμενης Τετάρτης 3ης Μαΐου θα συνεχίσει το έργο, με διάθεση για νέες δράσεις και αγώνες που θα μπορέσουν να επιτύχουν ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας και την κοινωνία.»

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back