ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένωση Αγροτών: «Οργή και αγανάκτηση» για τις πληρωμές

Εικόνα του άρθρου Ένωση Αγροτών: «Οργή και αγανάκτηση» για τις πληρωμές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2023, 13:45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι οι αγρότες πληρώθηκαν είτε με μειωμένα κατά 30% κατά μέσο όρο ποσά ή δεν έχουν καν πληρωθε΄ιακόμα.

«Δυστυχώς παρά τις περσινές αστοχίες και τα λάθη που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποσπασματική και με μεγάλη καθυστέρηση πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων της Κ.Α.Π, η παταγώδης αποτυχία συνεχίστηκε και φέτος με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έναρξη υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ και με αποκορύφωμα το φιάσκο στην πληρωμή της προκαταβολής, η οποία πραγματοποιήθηκε την 27η Οκτωβρίου» αναφέρει ο ΓΑΣ.

Συμπληρώνει ότι «παρά την ομολογία της πολιτικής ηγεσίας για την αποτυχία και την μεταβίβαση των ευθυνών στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος στην ουσία υλοποιεί το εγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο το οποίο κατέθεσε στην Ε.Ε η Κυβέρνηση σύμφωνα με το οποίο η βασική ενίσχυση θα είναι μειωμένη κατά 239 εκατομμύρια σε σχέση με το 2022 ήτοι 829 εκατ. το 2023 έναντι 1068 εκατ. το 2022 δεν πείθει κανέναν με μεγάλο χαμένο τον Έλληνα αγρότη».

Ο ΓΑΣ Ένωση Αγροτών καλεί την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία και να καταβάλλει τις ενισχύσεις, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αλλιώς «οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back