ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εντόπισαν κενό ασφαλείας σε συσκευές με Android

Εικόνα του άρθρου Εντόπισαν κενό ασφαλείας σε συσκευές με Android
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2016, 22:13
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Σοβαρά κενά ασφαλείας στα «έξυπνα» κινητά και σε tablets που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android εντόπισαν ερευνητές της εταιρείας Checkpoint.

Τα κενά αυτά θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους χάκερς να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των δεδομέων των χρηστών. 

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το BBC, αφορά λογισμικό που «τρέχει» στους επεξεργαστές της αμερικανικής εταιρείας Qualcomm. Υπολογίζεται ότι περίπου 900 εκατομμύρια τέτοια «τσιπάκια» βρίσκονται μέσα σε συσκευές Android σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα πάντως με την Checkpoint, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις πως κακόβουλοι χάκερς έχουν μέχρι στιγμής εκμεταλλευθεί αυτές τις «κερκόπορτες».

Οι συσκευές που, μεταξύ άλλων, διαθέτουν τέτοιο λογισμικό, είναι οι: BlackBerry Priv, Blackphone, Google Nexus, HTC One, M9 και 10, LG G4, LG G5, and LG V10, Moto X, OnePlus, Sony Xperia Z Ultra κ.α.

Η Qualcomm, που ενημερώθηκε από την Checkpoint, πιστεύεται ότι άρχισε να προχωρεί σε διορθωτικές κινήσεις, διανέμοντας ενημερώσεις λογισμικού στους κατασκευαστές συσκευών. Είναι όμως ακόμη ασαφές σε ποιο βαθμό οι τελευταίοι έχουν ενημερώσει τους χρήστες.

Για το λόγο αυτό, η Checkpoint έχει δημιουργήσει μια δωρεάν εφαρμογή, που βοηθά τον χρήστη να ελέγξει αν στη συσκευή του έχουν εγκατασταθεί τα αναγκαία «μπαλώματα» του λογισμικού του. Οι χρήστες μπορούν να την «κατεβάσουν» μέσω Google Play και να την εγκαταστήσουν στο κινητό τους από τη διεύθυνση:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.checkpoint.quadrooter

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back